Cea mai prolifică ursoaică panda a născut al şaselea pui VEZI LIVE

Cea mai prolifică ursoaică panda în captivitate din afara Chinei, Bai Yun, a născut al şaselea pui, la grădina zoologică din San Diego. Puiul nu a primit încă nume şi a cântărit 113 g la naştere.

RomaniaTV.net
01 aug. 2012, 08:20
Cea mai prolifică ursoaică panda a născut al şaselea pui VEZI LIVE

Bai Yun, care a născut duminică, a fost primul urs panda gigant născut în captivitate în China, unde specia este în pericol. Ea are 20 de ani şi sarcina a fost considerată de mare risc din cauza vârstei, spune purtătoarea de cuvânt a grădinii zoologice, Christina Simmons. Bai Yun (Nor Alb) a fost împrumutată pe termen lung din China. Din 1999, ea născut trei fete şi doi băieţi, partenerul ei fiind Gao Gao. Sexul noului pui va fi cunoscut doar după câteva luni, scrie Agerpres.

„Când personalul veterinar a auzit scâncetele puiului, s-a liniştit în privinţa mamei şi a fost încântat de pui. Puii de panda se nasc fără păr şi au culoarea roz”, a adăugat Simmons.

În locul în care Bai Yun va sta cu puiul va fi o cameră cu ajutorul căreia se va putea vedea, în circuit închis, ce se întâmplă. Tatăl puiului, Gao Gao, nu va sta cu Bai Yun în perioada următoare. „Gao Gao nu este foarte interesat de ce se întâmplă. Urşii panda sunt de obicei animale solitare – stau cu alt panda adult doar în perioada împerecherii”, spune purtătoarea de cuvânt a grădinii zoologice.

VEZI URSOAICA PANDA ŞI PUIUŢUL AICI, LIVE