Cea mai pufoasă plăcintă cu brânză. Deliciul culinar ca la bunica acasă VIDEO

Rețetă de plăcintă cu brânză sărată. Cum să pregătești în timp scurt şi cu ingredinete simple o plăcintă delicioasă ca la bunica acasă.

18 sept. 2022, 07:00

Reţetă plăcintă cu brânză. Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un deliciu culinar, ideală este gustoasa rețetă de plăcintă cu brânză sărată. Pentru a obține o plăcintă aromată, pufoasă și savuroasă, trebuie să ținem cont de câteva trucuri simple. Iată cum să pregătești o plăcintă delicioasă ca la bunica acasă.

Rețetă de plăcintă cu brânză sărată, gustoasă și aromată
Când vine vorba de savuroasele plăcinte, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate în funcție de preferințe. De la savuroasele plăcinte cu brânză dulce, cu brânză sărată sau cu varză, toate sunt pe placul multora dintre noi. Dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu culinar.

Cea mai simplă rețetă de plăcintă cu mere. Este un adevărat deliciu

Pentru a obține o plăcintă pufoasă este important să pregătim un aluat fraged și bine frământat. Mai mult, putem adăuga câteva arome inedite pentru a oferi acestui preparat un plus de savoare.

Plăcinta cu brânză sărată poate fi pregătită atât la mesele festive alături de bucate tradiționale gustoase, dar și ori de câte ori vrem să ne bucurăm de gustul unui deliciu culinar irezistibil.

Pe lângă savuroasele plăcinte de casă, mai putem pregăti niște faguri gustoși și pufoși. Aceștia se fac foarte ușor și avem nevoie de doar câteva ingrediente. Pentru iubitorii de deserturi aromate și dulci-acrișoare ideală este tarta cu vișine. Gustoasa tartă poate fi servită dimineața la o cafea, dar și la diferite ocazii sau vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert ca în vremea copilăriei.

Reţetă de plăcintă dietetică. Cori Grămescu: „O recomand în procesele de slăbire. Ține de foame!”

Cum să pregătești o plăcintă cu brânză ca la bunica acasă
Pentru a pregăti acasă o plăcintă cu brânză sărată vom avea nevoie de 550 g de făină, 20 g de drojdie proaspătă, 1 linguriță de zahăr, 1 linguriță de sare, 300 g de iaurt, 50 ml de ulei de floarea-soarelui, 2 ouă, ingrediente folosite la prepararea aluatului de plăcintă. Pentru umplutură vom avea nevoie de 400 g de brânză de vaci, 250 g de telemea de capră, 3 ouă și 4 lingurițe de iaurt sau de smântână.

Mai întâi se pregătește aluatul fraged de plăcintă. Într-un castron cu puțină apă caldă se pune drojdia proaspătă împreună cu zahărul și se lasă până când zahărul se topește și drojdia se dizolvă.

Separat, în alt vas se cerne făina împreună cu sarea. Se face loc în mijlocul vasului apoi se adaugă maiaua și se amestecă ușor, apoi se adaugă ouăle și iaurtul. Se amestecă foarte bine toate ingredientele apoi se începe frământarea aluatului. Se pune și puțin ulei și se frământă până când aluatul nu se mai lipește de mâini și se omogenizează. Când este gata, se lasă aluatul la crescut, timp în care se pregătește umplutura de brânză pentru gustoasa plăcintă.

Plăcinta Ciobanului, reţeta simplă pe care e musai să o încerci. Este imposibil să nu-ţi placă

Într-un vas se fărâmă brânza de vaci, iar telemeaua se rade mărunt și se pune peste brânza de vaci. Se amestecă cele două tipuri de brânză apoi se adaugă iaurtul sau smântâna. Se adaugă sare după gust, apoi se pun ouăle și se amestecă bine umplutura de plăcintă până când obținem o compoziție omogenă.

Se scoate aluatul, se împarte în porții mici și se întinde uniform. După aceea se pun câteva linguri de umplutură de brânză pe fiecare bucățică de aluat și se rulează aluatul sau se împăturește, în funcție de preferințe. Procedăm la fel până când terminăm de făcut toate plăcintele cu brânză sărată.

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se așază fiecare plăcintă și se mai lasă puțin în tavă să mai crească. Între timp, încingem cuptorul și punem savuroasele plăcinte la copt timp de 30 de minute. La final, se scot plăcintele, se lasă la răcit și se pudrează cu zahăr. Cu siguranță vom obține la final niște plăcinte cu brânză pufoase, gustoase și aromate.

Delicioasa plăcintă cu brânză sărată este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu culinar.