Plăcinta Ciobanului, reţeta simplă pe care e musai să o încerci. Este imposibil să nu-ţi placă

Plăcinta Ciobanului face senzaţie în rândul gospodinelor. Este imposibil să nu-ţi placă, mai ales că se face foarte uşor. Această plăcintă e soluţia excelentă atunci când nu mai ştiţi ce să mai gătiţi la cină.

06 feb. 2022, 14:24
Plăcinta Ciobanului, reţeta simplă pe care e musai să o încerci. Este imposibil să nu-ţi placă

Plăcinta Ciobanului, reţeta pe care e musai să o încerci. Este destul de sățioasă, fiind perfectă în această perioadă rece a anului. Cei dragi vor fi cuceriţi de gustul delicios al plăcintei.

Plăcinta Ciobanului, reţeta pe care e musai să o încerci. Uite cum se face

Citeşte şi Gogoşi cu banane, reţetă fără drojdie şi fără frământare. Desertul face furori în rândul bucătăreselor

Pentru preparare a zece poţii de plăcintă ai nevoie de următoarele ingrediente:

Un kilogram jumate de cartofi

200 de grame de ceapă

100 de grame de morcovi

300 de grame de mazăre congelată

250 mililitri de lapte

200 de grame de unt

Un kilogram de carne tocată de miel

50 ml de sos Worcestershire

80 de grame de pastă de tomate

O foaie de dafin

Un litru de supă de legume

Sare şi piper după gust

Mod de preparare 

Începem să curăţăm ceapa, după care o tocăm mărut. Morcovul se curăţă şi el şi se dă prin răzătoare. Călim ceapa şi morcovul într-o  tigaie cu puţin ulei încins, după care adăugăm carnea de miel şi amestecăm. După cinci minute, se adaugă şi supa de legume împreună cu sosul Worchestershire, foaia de dafin şi mazărea. Lăsăm totul să fiarbă la foc mic, timp de aproximativ 40 de minute. Când este aproape gata, adăugăm pasta de tomate, sarea şi piperul.

Următorul pas este să fierbem cartofii. Atenţie, aceştia se fierb în coajă. După ce au fiert, îi lăsăm puţin să se răcească şi îi curăţăm, după care îi dăm prin răzătoare. Se amestecă apoi cu unt, sare şi lapte fierbinte, apiu, într-un vas aşezăm primul strat de piure, apoi un strat de carne, iar un strat de piure.

Deasupra plăcinții se adaugă 100 de grame de unt tăiat în felii subțiri. Introducem tava la cuptor timp de 30 de minte, la o temperatură de 180 de grade.

Citeşte şi Ai preparat greșit toată viața pastele carbonara. Iată rețeta originală cu care vei da pe spate toată familia! Secretul pe care trebuie să îl știe orice gospodină