Cea mai sănătoasă reţetă de limonadă

Una dintre plăceri sezonului cald este limonada. O băutură răcoritoare, simplu de făcut și plină de nutrienți.

RomaniaTV.net
08 iun. 2017, 08:56
Cea mai sănătoasă reţetă de limonadă

Îți este poftă de o licoare dulce, dar nu îți place să storci lămâi? Se pare că tehnologia vine în ajutorul tău, iar un blender este alegerea potrivită. În mai puțin de un minut vei putea savura o băutură răcoritoare.

Ingrediente:
– 1 lămâie
– 2 linguri miere de albine
– 1 cană cu gheață
– 2 căni cu apă rece

Spală foarte bine lămâia, scoate-i sâmburii și zona albă groasă din mijloc, taie-o în 4 și pune-o în blender cu tot cu coajă, adaugă și restul ingredientelor și pune aparatul în funcțiune.
O băutură delicioasă, sănătoasă și rapid de făcut.

Pentru un plus de savoare poți să adaugi și câteva frunze de mentă atât în blender cât și la final ca decor.

În cazul în care vrei să transformi limonada într-un aliat și mai puternic poți să mai adaugi în blender câteva feliuțe de ghimbir proaspăt.

Lămâile îndepărtează durerea din corp

Cu toate că au un gust acru pe care foarte puțină lume îl acceptă ca atare, ele au efect alcalin destul de puternic asupra corpului uman, fiind un agent natural ce luptă împotriva excesului de aciditate din organism, exces care predispune la multe boli printre care și reumatismul.

Acidul din lămâie dacă îl amesteci cu un pic de apă călduță și îl vei servi înainte de masă va stimula producerea acidului gastric și va activa în felul acesta mușchii stomacali.

Dacă te lupți cu varicele apelează cu încredere la uleiul de lămâi, amestecând 6 picături cu ulei de jojoba sau avocado și masând blând zona respectivă. Vei observa cum în timp vei uita de problema varicelor.

Nu uita că pentru o imunitate puternică este indicat să te odihnești corespunzător, să te alimentezi la ore potrivite și să faci în permanență mișcare.

Știai că…

…egipenii credeau că dacă consumă cu regularitate lămâi și beau zeama lor se vor feri de orice fel de formă de otrăvire a corpului lor?

…vitamina C din lămâie este benefică pentru a trata și vindeca acneea?

…lămâia are efect de calmare și de îndepărtare a anxietății?

….dacă ai o bătătură peste care aplici o felie groasă de lămâie peste noapte și o lasă bine înfășurată, a doua zi va dispărea bătătura?

…dacă îți clătești gura cu zeama de la o lămâie vei scăpa de halenă sau de mirosul de țigări din cavitatea bucală?

…usturoiul și ceapa împreună cu lămâia combat hipertensiunea arterială?

Află de ce este indicat să consumi citrice AICI