Cea mai scumpă mașină din lume are un nou proprietar. Cum arată Mercedes-ul de 135 de milioane de euro

Cea mai scumpă mașină din lume a fost vândută recent de Mercedes. Banii din vânzare vor fi folosiți pentru a înființa Fondul Mercedes-Benz, un fond global de burse, a anunţat compania.

20 mai 2022, 17:38

Un Mercedes-Benz SLR coupe din 1955 care fusese păstrat în colecția producătorului auto german a fost vândut unui proprietar privat pentru 135 de milioane de euro, echivalentul a 142 de milioane de dolari. Acest preț o face cea mai scumpă mașină despre care se știe că a fost vândută vreodată, potrivit Hagerty, o companie care urmărește valorile mașinilor de colecție, citată de CNN.

Banii din vânzare vor fi folosiți pentru a înființa Fondul Mercedes-Benz, un fond global de burse, a spus Mercedes într-un anunț.

Prețul de vânzare record anterior pentru o mașină a fost plătit de 70 de milioane de dolari în 2018 pentru un Ferrari 250 GTO din 1963.

Cea mai scumpă mașină din lume a fost numită după inginerul care a creat-o

Autoturismul Mercedes care a fost vândut a fost unul dintre cele două prototipuri 300 SLR Uhlenhaut Coupe. Mașinile vechi de 67 de ani au fost numite după inginerul șef al Mercedes-ului la acea vreme, Rudolf Uhlenhaut, și se spune că ating o viteză maximă de 300 km/h.

Citeşte şi: Mercedes provoacă Tesla. Maşina electrică lansată de concernul german poate parcurge 1.000 de kilometri cu o singură încărcare

Maşinile au fost vândute la o licitație închisă doar pe bază de invitație la Muzeul Mercedes-Benz din Stuttgart în data de 5 mai. Licitația a avut loc în colaborare cu compania de licitații auto RM Sotheby’s.

Celălalt Uhlenhaut Coupe va rămâne în colecția Muzeului, potrivit unui comunicat Mercedes-Benz.

Citeşte şi: Mercedes-Benz rupe legăturile comerciale cu Rusia. Toyota suspendă producţia după invazia armatei lui Putin în Ucraina. IKEA a decis să-şi suspende activitatea în Rusia

„Mașinile de curse din anii 1930 și 1950 sunt rare și cele mai multe sunt încă deținute de fabrică, așa că toate cele care vin pe piață sunt foarte căutate”, a declarat Brian Rabold, vicepreședinte pentru informații auto la Hagerty.


loading...
Partenerii noștri