Cea mai scumpă pictură din istoria omenirii. Incredibil cu cât s-a vândut un tablou al lui Leonardo da Vinci FOTO

Când vine vorba de artă, unii oameni nu se uită la bani. Sunt în stare să scoată milioane de dolari din buzunar, doar ca să-și îmbogățească colecția cu cele mai unice tablouri din lume.  

17 nov. 2017, 12:35

Recent, un tablou al pictorului italian Leonardo da Vinci a fost adjudecat cu suma de 450,3 milioane de dolari la o licitaţie organizată de casa Christie’s la New York, pulverizând precedentul record de preţ pentru cea mai scumpă operă de artă din lume, scrie noizz.ro.

Citeşte şi Cel mai mare diamant scos vreodată la o licitaţie, vândut pe o sumă record. 34 de milioane de euro a costat nestemata

Casa Christie’s nu a făcut publică identitatea cumpărătorului, dar CEO-ul a declarat că licitația a fost un moment istoric, care a culminat cu creșteri ale ofertelor de câte 20-30 de milioane odată.

Pictura îl reprezintă pe Iisus ca „Salvator Mundi”, binecuvântând cu mâna dreaptă şi cu un glob de cristal în cealaltă.

Casa Christie’s a descris lucrarea lui Leonardo da Vinci drept cea mai semnificativă descoperire artistică a secolului XXI.

Recordul anterior pentru o operă de artă a fost plătit în 2015 pentru „Les femmes d’Alger”, de Pablo Picasso, ce a fost vândută cu 179,4 milioane de dolari.