Cea mai simplă prăjitură de ciocolată. Nu trebuie să te pricepi la gătit ca să o prepari. Ai nevoie doar de câteva ingrediente

Cea mai simplă prăjitură de ciocolată. Dacă vrei să pregătești un desert extrem de delicios și nu te pricepi să gătești dulciuri sofisticate, această prăjitură este soluția. Ai nevoie de doar câteva ingrediente ca să-i impresionezi pe cei dragi.

18 mart. 2024, 17:45
Cea mai simplă prăjitură de ciocolată. Nu trebuie să te pricepi la gătit ca să o prepari. Ai nevoie doar de câteva ingrediente
Cea mai simplă prăjitură de ciocolată

Cea mai simplă prăjitură de ciocolată. Aluatul rapid pentru acest tort nu este nimic greu de preparat! Chiar și un copil se poate descurca fără probleme majore, pentru că se prepară foarte ușor.

Citește și: Cea mai delicioasă rețetă pentru masa de Paște! Tort cu nuci și cremă de ciocolată, un deliciu pentru familia ta. Doar bunicuțele pricepute știu să îl prepare ca la carte

Cea mai simplă prăjitură de ciocolată. Ingrediente:

  • 2 cani de faina,
  • 1 cana de zahar,
  • 1 ou,
  • 1 pahar de lapte,
  • 0,5 cani de ulei,
  • 1 linguriță plină de praf de copt,
  • 1 lingurita de sifon,
  • 4 linguri de cacao,
  • extra: 200 g ciocolata pentru glazura.

Mod de preparare

Acest tort se prepară foarte rapid, așa că începeți prin a preîncălzi cuptorul la 180 de grade.

Pregătiți un castron mare. Mai întâi, turnați toate ingredientele uscate în el și amestecați. Înainte de a începe să bateți, adăugați laptele și uleiul și începeți să amestecați cel puțin cinci minute pentru a vă asigura că nu există cocoloașe în aluat.

Tapetați o tavă de copt sau o tavă cu hârtie de copt. Turnați cu grijă aluatul la 3/4 din înălțimea formei și nivelați blatul. Coaceți aproximativ 60 de minute.

În timp ce prăjitura se coace, topește ciocolata într-o baie de apă. După copt, se toarna pe tort.

5 motive să bei ciocolată caldă

Ciocolata caldă are o multime de beneficii uimitoare. Nu doar ca te incalzeste in diminetile, inca reci, ale primaverii, ci iti si imbunatateste starea generala de sanatate. Ciocolata este plina de antioxidanti care ajuta la prevenirea bolilor de inima, degenerarii maculare, imbatranirii premature si chiar poate reduce riscul de cancer de vreme ce ei anihileaza radicalii liberi. Cu cat este mai neagra ciocolata cu atat mai puternici sunt antioxidantii pe care ii contine. Poate ca te intrebi daca ciocolata calda este la fel de sanatoasa ca o tableta de ciocolata neagra.

Ciocolata caldă a fost folosita de multi ani pentru a trata anumite afectiuni si a combate starea de spirit negativa. In prezent oamenii nu nu considera ciocolata calda drept un medicament chiar daca o consuma mai abitir decat niciodata. (Vezi AICI beneficiile ei)