Cea mai PERICULOASĂ toxină din lume: 14 grame pot ucide toată omenirea

Otrava se numeste toxina botulinica si este o neurotoxina de tipul proteinelor. Din clasa respectiva, au mai fost descoperite pana acum si alte 8 tipuri de toxine, dar niciuna n-are puterea ucigatoare a acesteia.

RomaniaTV.net
04 nov. 2013, 09:41
Cea mai PERICULOASĂ toxină din lume: 14 grame pot ucide toată omenirea

Cercetatorii din California au anuntat ca au descoperit substanta cea mai toxica din cate se cunosc, dar nu pot da detalii, intrucat pana in prezent nimeni nu cunoaste un antidot imporiva respectivei toxine. Problema este ca, daca otrava ajunge in maini criminale, sau numai iresponsabile, nimeni nu cunoaste vreun mijloc de aparare si folosirea ei ar putea produce o adevarat catastrofa, scrie ziare.com

Pentru a ucide un adult, este suficienta o cantitate de 0,000000002 grame de substanta, sau altfel pusa problema, un gram de substanta poate ucide 500.000.000 persoane, iar 14 grame de substanta sunt suficiente pentru a ucide toata populatia globului, potrivit Factroom.

In aceste conditii, rezerva cercetatorilor de a tine strict secrete orice informatii privind descoperirea sunt mai mult decat justificate. Singurele informatii pe care cercetatorii le-au facut publice privesc denumirea pe care au dat-o substantei si clasa in care se incadreaza.