Cea mai vândută icoană la pelerinajul de Sf. Parascheva. Ce preţ are: „Este argintată, iar coroana are zirconiu”

Cea mai vândută icoană la pelerinajul de Sf. Parascheva. Peste 150.000 de pelerini au venit să se închine la moaștele care se află la Iaşi şi nu au plecat cu mâna goală. Cei mai mulți și-au cumpărat icoane de dimensiuni mici, mir și tămâie. Dar sunt persoane care au investit şi sute de lei.

14 oct. 2022, 15:48
Cea mai vândută icoană la pelerinajul de Sf. Parascheva. Ce preţ are: „Este argintată, iar coroana are zirconiu”
Cea mai vândută icoană la pelerinajul de Sf. Parascheva

Cea mai vândută icoană la pelerinajul de Sf. Parascheva. La magazinul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și la tarabele cu produse bisericești a fost coadă. În funcție de bugetul fiecăruia, aceștia au plătit de la 3 până la peste 1.000 de lei pentru o icoană care o înfățișează pe Cuvioasa.

Se dau cel mai bine iconițele de 3 lei, 10 lei, tămâia, mirul. Oamenii vin de peste tot din țară și cumpără de la noi. Vor să aibă ceva, o amintire, de la Sfânta Parascheva. Anul acesta e mai multă lume, au venit mai mulți credincioși”, susține un comerciant.

Cea mai vândută icoană la pelerinajul de Sf. Parascheva

Cei care au avut un buget mai mare au plătit de la câteva sute la peste 1.000 de lei pentru o icoană. „Această icoană este făcută din lemn, nuc sau cireș, este argintată, iar coroana are zirconiu. În București sunt făcute. Am observat că sunt persoane care cumpără și mai scumpe, vor ceva mai deosebit. Am dat și icoane de câteva sute de lei, și de peste 1.000 de lei. Unii credincioși vin și iau în fiecare an. Anul acesta e mai bine la vânzări pentru că e după pandemie”, mai spune unul dintre comercianții veniți la Iași, potrivit Bzi.ro.

Citeşte şi: Sfânta Parascheva 2022. Misterul coroanei de aur care împodobeşte moaştele Preacuvioasei de la Iaşi

Gigi Becali a împărţit bani la pelerinajul Cuvioasei Parascheva

Gigi Becali a fost surprins în curtea Mitropoliei din Iaşi unde a venit să se închine la moaştele Sfintei Parascheva. Vizita latifundiarului la Iaşi vine la câteva ore după ce FCSB a fost spulberată de Silkeborg cu 5-0 pe teren propriu, scor similar cu cel de pe terenul danezilor (10-0 la general).

În zilele acestea și mai ales la Sfânta Parascheva, sărbătorile astea sfinte e mult mai puternic harul la slujire, la sfanta liturghie și atunci am venit să simt puterea harului.  M-am închinat, da. Dacă ești în adevăr și în pace atragi oamenii”, a vorbit Gigi Becali în direct la România TV.

Gigi Becali este nelipsit de la pelerinajele la moaştele Cuvioasei Parascheva.