Cea mai vârstnică FEMEIE din lume, născută în 1885, a MURIT

O femeie, care potrivit unor oficiali chinezi, avea vârsta de 127 de ani, a încetat din viaţă, a anunţat marţi familia acesteia, relatează AFP.

11 iun. 2013, 12:48
Cea mai vârstnică FEMEIE din lume, născută în 1885, a MURIT

Potrivit unor registre oficiale, Luo Meizhen s-a născut în 1885, ceea ce ar însemna că a fost cea mai longevivă femeie din lume, până la decesul ei, la sfârşitul săptămânii trecute, a asigurat fiul ei Huang Youhe, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Controversă între cei mai bătrâni oameni din lume. O chinezoaică pretinde că are 127 de ani

Ea avea vârsta de 127 de ani când a murit, un deces la care ne aşteptam„, a afirmat nepotul femeii Huang Heyuan.

Data oficială a naşterii dnei Luo a făcut să fie cea mai vârstnică din lume, înaintea japonezului Jiroemon Kimura, cel mai bătrân om din lume, în vârstă de 116 ani. Dar vârsta reală a dnei Luo este subiect de controversă deoarece China nu s-a dotat cu un sistem fiabil de înregistrare a naşterilor decât la câteva decenii după ce s-a născut dna Luo.

Citeşte şi O japoneză a devenit cea mai bătrână femeie din lume, la 114 ani

Îndoielile au fost întărite de vârsta relativă tânără a copiilor ei. Data de 1885 a fost înscrisă pe permisul ei de rezidenţă şi pe cartea de identitate. Potrivit Guinness Book, decana de vârstă a umanităţii este franţuzoaica Jeanne Calment, decedată în 1997 la vârsta de 122 de ani.