Cea mai vârstnică persoană din Europa s-a vindecat de COVID. Are 117 ani și este călugăriță

O călugăriță din Franța este cea mai vârstnică persoană din Europa care s-a vindecat după ce a fost depistată cu coronavirus. Lucile Randon va împlini zilele următoare vârsta de 117 ani.

10 feb. 2021, 09:33
Cea mai vârstnică persoană din Europa s-a vindecat de COVID. Are 117 ani și este călugăriță

Cea mai vârstnică persoană din Europa s-a vindecat de COVID. Lucile Randon, care a luat numele de Sora Andre în anul 1944, va împlini zilele următoare vârsta de 117 ani. Aceasta este cea mai vârstnică persoană vindecată de COVID din Europa, conform BBC.

Aceasta a fost testată pozitiv în data de 16 ianuarie și nu a dezvoltat niciun simptom al infecției cu coronavirus. Conform BBC, călugărița a declarat presei franceze că nici nu a realizat că este contaminată. Aceasta a fost izolată de restul rezindeților azilului în care locuiește și este considerată acum complet vindecată.

Citește și: Ciudatul caz al Suediei, mai multe orașe au interzis purtatul măştilor în şcoli. De ce această țară procedează în pandemie invers decât restul Europei

Cea mai vârstnică persoană din Europa s-a vindecat de COVID.  Sora Andre, care nu mai vede şi se deplasează cu un scaun rulant, îşi va sărbători ziua de naştere cu un mic grup de rezidenţi ai azilului. Născută pe 11 februarie 1904, Sora Andre este a doua cea mai vârstnică persoană în viaţă din lume, potrivit listei Gerontology Research Group (GRG).

”Nu, nu mi-a fost frică, pentru că nu îmi era frică să mor. Mă bucur să fiu cu voi, dar mi-aş dori să fiu în altă parte – alături de fratele meu, de bunicul meu şi bunica mea” , a declarat călugărița.

„A fost foarte norocoasă”, a spus David Tavella, purtător de cuvânt al azilului Sainte Catherine Labouré. „Nu m-a întrebat legat de sănătatea ei, ci despre obiceiurile ei. De exemplu, voia să ştie dacă mesele sau programul de somn se vor schimba. Nu a arătat vreo teamă legat de boală. Pe de altă parte, a fost foarte îngrijorată pentru ceilalţi rezidenţi”.