Cea mai veche sticlă bere din lume se vinde pentru 155.000 de dolari

Preţul unei sticle de Allsopp Arctic Ale, îmbuteliată cu bere în anul 1852, a ajuns la 155.000 de euro pe site-ul de licitaţii ebay.

RomaniaTV.net
27 apr. 2012, 06:50
Cea mai veche sticlă bere din lume se vinde pentru 155.000 de dolari

Despre vin se spune este cu atât mai bun cu cât e mai vechi. Pe acelaşi principiu se poate spune şi despre bere, că este cu atât mai scumpă cu cât e mai veche. Astfel, o sticlă cu bere Allsopp Arctic Ale, sigilată, îmbuteliată în anul 1852, a fost scoasă la licitaţie pe internet, iar preţul său pe ebay a ajuns la 155.000 de dolari.

Berea Allsopp Arctic Ale a fost iniţial fabricată pentru misiunea de salvare a faimosului explorator britanic Sir John Franklin, cel care pornise în căutarea misteriosului Pasaj de Nord-Vest, despre care se credea că leagă Oceanele Pacific şi Atlantic, la nord de Canada.

Atunci s-a organizat un concurs pentru a crearea unei beră speciale, menită să îndure greutăţile călătoriei, iar Allsopp Arctic Ale şi-a câştigat dreptul de a fi luată pe vase, în misiunile de salvare. Între timp, ea s-a dovedit că a rezistat şi trecerii timpului.