CEAHLĂUL VIITORUL 1-2: „Hagi s-a comportat ca ultimul om”

Formaţia FC Viitorul a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 2-1 (1-1), echipa Ceahlăul Piatra Neamţ, într-un meci contând pentru etapa a XXIV-a a Ligii I, în care toate golurile au fost înscrise din lovitură de la 11 metri.

05 apr. 2015, 17:31
CEAHLĂUL VIITORUL 1-2: „Hagi s-a comportat ca ultimul om”

CEAHLĂUL VIITORUL 1-2, un meci terminat cu scandal. „A fost o hoţie organizată. Hoţie pe faţă. De mîine am să investighez personal. Voi vedea ce voi face, dar trebuie schimbat totul în acest fotbal mizerabil. E o ruşine pentru această ţară europeană. Tot sistemul este murdar, trebuie schimbat totul. Hagi, care a fost un mare jucător, un nume imens în fotbalul mondial, şi-a permis să-mi spună la ieşirea de pe teren «bine ai venit în România»! S-a comportat ca ultimul om!

Totul a început în prima repriză cînd am avut două penalty-uri şi nu ni s-a dat. Pentru toţi cei de la Federaţie vă spun să vă treziţi la realitate! Toţi trebuie să se trezească, a spus Angelo Massone la Digisport.

Gheorghe Hagi a vorbit şi el la finalul meciului dintre Ceahlăul şi Viitorul, scor 1-2, însă n-a vrut să comenteze acuzaţiile care i se aduc din partea lui Massone.

„Am cîştigat un meci important, dar lupta rămîne în continuare deschisă. Probabil supărarea celor de la Ceahlăul e mare, dar noi ne-am zbătut şi am reuşit să cîştigăm. Sînt meciuri grele. Am avut şi noroc şi şansă. Ei au ratat, după ocazii uriaşe”, a spus Hagi.

Pentru Ceahlăul a înscris ‘Achim ’45, iar pentru FC Viitorul a marcat Mitrea ’43 şi 90+4.

0-1: Mitrea a marcat din lovitură de la 11 metri acordată după un henţ al lui Achim

1-1: Achim a restabilit egalitatea tot din lovitură de la 11 metri acordată după un henţ al lui Ţîru

1-2: Mitrea a transformat o lovitură de la 11 metri acordată după un fault asupra lui Mitriţă

Ceahlăul Piatra Neamţ: Calancea – Markovic, Wellyson, Ichim, Kneif (Chirieleti ’29)- Tăbăcariu, Achim – Chitoşcă (Margină ’74), Ştefănescu, Popadiuc – Rodrigues (Cîrjan ’66). Antrenor: Ze Maria

FC Viitorul: Albuţ – Manea, Ţîru, Mamele, Mitrea – Benzar, Daminuţă, R. Marin (S. Pană ’83) – Nicoliţă, Henrique (Bonilla ’87), Tănase (Mitriţă ’74). Antrenor: Gheorghe Hagi

Cartonaşe galbene: Kneif ‘9, Achim ’41, Popadiuc ’76, Tăbăcariu ’87, Ştefănescu ’90+8 / Daminuţă ’63

Jucătorul nemţenilor, Rafael Kneif s-a accidentat la coaste, în minutul 27, ambulanţa intrând pe teren pentru a-l transporta pe jucător la spital.

În minutul 62, Daminuţă a marcat din lovitură liberă, însă arbitrul Dragoş Istrate a anulat golul deoarece jucătorul Viitorului a executat înainte de fluierul centralului.

În minutul 90+2, după ce Istrate a acordat lovitură de la 11 metri pentru FC Viitorul, patronul Ceahlăului, Angelo Massone, a intrat în teren pentru a-i cere explicaţii centralului.

Înainte de startul jocului s-a ţinut un moment de reculegere în memoria fostului arbitru Nicolae Rainea, care a încetat din viaţă miercuri.