Ceai de menta. Ce beneficii are. Cine trebuie sa-l ocoleasca. Reteta pentru un ceai de menta delicios

Un ceai de menta poate fi prima alegere atunci cand te gandesti la o bautura cu beneficii pentru sanatate si fara prea multe efecte secundare. Multa lume foloseste ceaiul de menta pentru gustul sau revigorant, dar si pentru efectele terapeutice.

03 iun. 2021, 21:05
Ceai de menta. Ce beneficii are. Cine trebuie sa-l ocoleasca. Reteta pentru un ceai de menta delicios

Ceai de menta – Beneficii

1.     Stres, migrene, dureri de cap, febra
Poti consuma ceaiul de menta daca vrei sa scapi de durerile de cap si migrenele cauzate de stres. Ceaiul de menta promoveaza relaxarea, are efect antispasmodic, reduce tensiunea arteriala si temperatura corpului. De aceea, poti bea ceaiul de menta cand ai febra.

2.     Simptomele sinusurilor
Gratie efectului antispasmodic, ceaiul de menta reduce necesitatea de a tusi, elibereaza sinusurile si caile respiratorii. Relaxarea muschilor gatului si pieptului va reduce simptomele gripei si racelii.

3.     Reducerea greutatii corporale
Ceaiul de menta poate fi un aliat de nadejde in reducerea greutatii corporale. Menta are proprietati digestive si o poti folosi la controlul apetitului si, astfel, la reducerea caloriilor ingerate.

4.     Promoveaza somnul
Menta nu contine cafeina si are proprietati de relaxare, ceea ce promoveaza un somn de calitate. O ceasca de ceai de menta inainte de culcare reduce insomnia.

Leacuri mănăstireşti de la Sihăstria Putnei pentru întărirea imunităţii, creşterea nivelului de energie, scăderea colesterolului, bilă leneşă, depresie
5.     Trateaza deranjamentul stomacal
Ceaiul de menta este benefic in reducerea inflamatiilor stomacale asociate crampelor, balonarilor si indigestiei. Stimuleaza productia de bila si imbunatatirea digestiei. Actioneaza pentru un tranzit intestinal bun.

 
6.     Imbunatateste sistemul imunitar
Totodata, menta contine antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi si imbunatateste raspunsul imunitar. De asemenea, menta are proprietati antibacteriene si antimicrobiene, ceea ce inhiba dezvoltarea agentilor patogeni. Mai mult, menta contine vitamina B, calciu, sodium, fosfor, potasiu si magneziu, elemente care contribuie la imbunatatirea sistemului imunitar.

Leacuri rusești cu ceai chinezesc şi coji de ouă pentru cele mai comune boli

7.     Respiratie urat mirositoare
Daca ai probleme cu halitoza, poti folosi ceaiul de menta. Elementele antibacteriene te ajuta sa elimini germenii care promoveaza respiratia urat mirositoare.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.