Ceaiul care se găseşte în fiecare cămară. Tratează insomniile şi previne îmbătrânirea prematură a pielii. Câte căni sunt recomandate pe zi

Ceaiul de mușețel, ceaiul considerat calmant universal este excelent pentru efectele carminative, uşor sedative, antispastice şi tonice.

06 feb. 2022, 11:48
Ceaiul care se găseşte în fiecare cămară. Tratează insomniile şi previne îmbătrânirea prematură a pielii. Câte căni sunt recomandate pe zi

Ceaiul considerat calmant universal.  Acest ceai este recomandat de medici datorită numeroaselor proprietăți pe care le are asupra sănătății noastre.

Una dintre cele mai populare plante medicinale, mușețelul este răspândit în toate zonele de câmpie, pe pajiști sau în locuri însorite și poate fi folosit pentru infuzii și extracte.

Ceaiul care te ajută să slăbeşti şi întăreşte sistemul imunitar. Previne cancerul şi are grijă de sistemul nervos

Ceaiul de mușețel, ceaiul considerat calmant universal este excelent pentru efectele carminative, uşor sedative, antispastice şi tonice.

Potrivit doc.ro, musețelul combate insomnia, stresul și oboseala cronică. Medicii recomandă o cană de ceai de mușețel persoanelor care suferă de insomnii. De notat, pentru un efect mai evidente, cana de ceai trebuie savurată cu o oră după cină.

Ceaiul care nu se bea seara. Are efecte miraculoase pentru organism dacă se consumă trei căni pe zi

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, mușețelul este cunoscut de specialiști pentru conținutul său ridicat de flavonoizi. Datorită conținutului ridicat de antioxidanți, ceaiul de mușețel contribuie la reducerea tensiunii arteriale și la menținerea colesterolului în limite normale.

Uleiul esenţial de tămâie redă frumuseţea şi tinereţea pielii, şterge ridurile şi tratează acneea. Ce alte beneficii pentru sănătate şi frumuseţe are acest produs

Ceaiul de mușețel, ceaiul considerat calmant universal. Previne îmbătrânirea prematură a pielii

Ceaiul considerat calmant universal previne și îmbătrânirea prematură pielii. Conform unui studiu realizat în Germania, o cană de ceai de mușețel pe zi previne îmbătrânirea prematură și instalarea afecțiunilor care vin cu înaintarea în vârstă.

Totodată, infuzia de mușețel are un rol benefic și asupra sănătății ochilor. Prin clătirea ochilor cu decoct sau infuzie de mușețel se reduce inflamația și roșeața ochilor.

Ceaiul banal care te ajută să slăbești fabulos. Secretul constă în cele trei căni băute înainte de mesele importante!

Chiar dacă ceaiul de mușețel are numeroase beneficii pentru organism, experții spun că ceaiul de mușețel consumat în exces poate avea o serie de efecte secundare. Este recomandat să nu bea acest ceai persoanele care iau anticoagulante, deoarece mușețelul conține cumarină, o substanță care are efect anticoagulant.

Musetel: proprietati, beneficii, mod de utilizare, contraindicatii

Musetelul este o planta medicinala delicata, dar cu puteri tamaduitoare complexe. Micile flori de la aceasta planta speciala erau considerate de egipteni medicament universal, care ofera alinare la toate bolile. Batranii dobrogeni ii spuneau plantei de musetel “floarea Raiului”, pentru ca vindeca suferinta de orice fel.

Aceasta planta medicinala a fost utilizata si apreciata de mii de ani datorita proprietatilor curative deosebite pe care le are. Prezenta peste tot, accesibila oricui, usor de intrebuintat, planta de musetel a fost si este remediul saracilor cat si al bogatilor.

Numeroase persoane, adepte ale remediilor natruiste, au renuntat la medicamentele costisitoare, in detrimentrul florilor parfumate, delicate si suave ale musetelului.