Ceaiul care te ajută să slăbeşti

În timp ce ghimbirul este un termogen natural (are efect de încălzire), care accelerează arderea grăsimilor, lămâia are efect detoxifiant și stimulează eliminarea toxinelor din organism. în plus față de aceste beneficii, ceaiul de ghimbir și lămâie previne celulita și inflamația din corp.

RomaniaTV.net
26 feb. 2018, 08:31
Ceaiul care te ajută să slăbeşti

„Ceaiul de ghimbir și suc de lămâie înseamnă mai multă aromă într-un amestec bogat în vitamina C, calorii puține și mulți antioxidanți”, explică nutriționistul Paula dos Santos Ribeiro, care indică consumul băuturii persoanelor care vor să slăbească.

Singura recomandare este să nu se exagereze cu ghimbirul. Consumat în exces poate avea efecte negative.

Beneficiile pe care le are ceaiul de ghimbir și lămâie sunt:

Ghimbirul

Cu putere antiinflamatorie, ghimbirul este faimosul secret care estompează celulita, deoarece problema provine din inflamarea celulelor și acestea sunt combătute de ghimbir. Caracteristica sa termogenică stimulează funcția metabolismului și astfel crește numărul de calorii arse.

Citeşte şi Ceaiuri care-ţi şterg anii de pe chip

Lămâia

Printre principalele beneficii ale sucului de lămâie se numără eliminarea grăsimii corporale. Lămâia are foarte puține calorii și o concentrație mare de vitamina C – o substanță nutritivă care are efect antioxidant și de detoxifiere în organism, eliminând toxinele care îngreunează pierderea în greutate. Este, de asemenea, un aliat important în lupta împotriva balonării, precum și întărirea sistemului imunitar și prevenirea răcelii și a gripei.

Cum se consumă ghimbirul și lămâia:

Potrivit nutriționistului Paula dos Santos Ribeiro, există trei modalități simple de a consuma ghimbirul cu lămâie: ceai, suc și dressing în salată. Această măsură este contraindicată pentru femeile gravide și persoanele care suferă de gastrită, reflux sau hipertensiune arterială. Toți cei implicați în aceste grupuri ar trebui să consulte un medic înainte de a include în dietă aceste ingrediente.

Ceaiul de ghimbir și lămâie

Pune într-un ibric la fiert apa echivalentă cu o ceașcă de ceai. Adaugă în apa fierbinte o felie de ghimbir, foarte subțire. Acoperă vasul cu o farfurie ca să facă infuzie, lăsându-l să stea așa în jur de 5 minute. Strecoară ceaiul, apoi adaugă sucul de la o jumătate de lămâie (proaspăt stors). Recomandat este să fie băut de dimineață.

Citeşte şi Alimente pentru slăbit

Suc de lămâie cu ghimbir

Stoarce o lămâie, apoi pune sucul obținut într-un pahar cu 100 de ml de apă. Adaugă o linguriță de ghimbir ras.

Sfat de la expert: Nutriționistul Paula sugerează adăugarea de frunze de varză în amestec pentru a crește efectul de detoxifiere al băuturii, adăugându-le pe toate în blender. Se prepară și se bea dimineața.

Dressing în salată

Adaugă în salata de legume o lingură de ghimbir ras și două-trei linguri de suc de lămâie.

Beneficiile consumului unei băuturi calde cu ghimbir