Ceaiul care te scapă de tuse rapid. Lidia Fecioru explică pas cu pas cum se prepară: „Este un foarte bun antiseptic și antibacterian”

Există o plantă - minune care te poate scăpa de tuse. Se găsește ușor și are o mulțime de beneficii. Lidia Fecioru a explicat despre ce e vorba.

15 apr. 2024, 07:47
Ceaiul care te scapă de tuse rapid. Lidia Fecioru explică pas cu pas cum se prepară: „Este un foarte bun antiseptic și antibacterian”

Lidia Fecioru dă asigurări că chiar poți scăpa ușor de tuse cu această plantă. Are beneficii reale atât pentru piele, cât și pentru organism.

Sunt mai multe plante care pot ajuta, dar cel mai important e să știm cum să le alegem și ce proprietăți au fiecare în parte.

Lidia Fecioru spune despre planta – minune că e un leac al naturii și că poate să trateze mai multe probleme de sănătate printre care și bronșita ori hipertensiunea.

Citește și Friptură de miel la cuptor. Secretul gospodinelor iscusite pentru un preparat aromat și fraged. De ce să nu tai carnea imediat ce ai scos-o de la cuptor

Planta trebuie consumată sub formă de ceai. E important de știut cum să o folosim și cât de des. Ca să funcționeze, trebuie să urmăm toți pașii în prepararea ei. Podbal se numește această plantă. Fie că ai auzit sau nu de ea până acum, se găsește foarte ușor. Lidia Fecioru spune că florile plantei pot fi culese în lunile aprilie și mai, iar frunzele ei în iunie.

Ca să scapi de tuse ai nevoie de florile plante, căci ele au un efect antiseptic și antibacterian. E recomandată și persoanelor care suferă de hipertensiune.

“Florile de podbal sunt foarte bune pentru cei care au bronșită, care nu scapă de tuse în urma răcelii sau care se confruntă cu hipertensiune. De asemenea, este un foarte bun antiseptic și antibacterian. Florile se culeg în lunile aprilie și mai, iar frunzele în iunie. Se usucă separat”, a spus bionergoterapeutul.

Ca să faci ceai de podbal trebuie să amesteci o lingură de plante cu apă fierbinte. Lidia Fecioru a explicat că ceaiul se bea de trei ori pe zi pentru un efect optim.

Sunt și unele interdicții. Spre exemplu, femeile care alăptează sau persoanele care au probleme cu ficatul nu ar trebui să consume acest ceai.

Citește și Lidia Buble, despre sacrificiile în fuga după succes. Din ce câștigă artista cei mai mulți bani. ”Din asta trăiesc”