Nu pune niciodată miere în ceaiul fierbinte! Greșeala toxică pe care o fac majoritatea oamenilor

Nu pune miere în ceaiul fierbinte. Cu siguranță multe gospodine cunosc multe trucuri de rețete, însă pe acesta puțini îl știu. Iată de ce nu este bine să pui miere în ceaiul fierbinte.

26 oct. 2022, 23:33
Nu pune niciodată miere în ceaiul fierbinte! Greșeala toxică pe care o fac majoritatea oamenilor

Nu pune miere în ceaiul fierbinte. A venit sezonul rece, iar acum suntem mai predispuși ca niciodată la gripe și răceli abundente. Cel mai la îndemână și sănătos este un ceai fierbinte, de aceea foarte multe persoane beau în această perioadă cât mai multe ceaiuri. Puțini știu însă de acest mic truc care ne ajută foarte mult.

Nu pune miere în ceaiul fierbinte!

Mierea este un aliment care nu ar trebui să lipsească din casa niciunei gospodine, mai ales că mulți sunt de părere că atunci când dorim un îndulcitor este bine să înlocuim zahărul cu aceasta. Ce nu știu mulți este că dacă mierea nu este consumată cum trebuie se anulează toate beneficiile pe care aceasta le are pentru organismul nostru. Mai exact, aceasta își pierde proprietățile benefice în momentul în care este pusă în băuturi fierbinți cum ar fi cafeaua, ceaiul sau laptele, enzimele din structura sa fiind distruse. De asemenea, dacă este încălzită la 70 de grade, va începe să își piardă și gustul specific. E foarte important să știi că în momentul în care adaugi mierea, lichidul trebuie să aibă o temperatură potrivită, adică mai mică de 40 de grade Celsius.

Ce beneficii are ceaiul

Pe lângă faptul că este foarte gustos ceaiul are numeroase beneficii pentru organismul uman. Unul dintre acestea  este că protejează organismul împotriva bolilor cardiovasculare. Dr. Carrie Ruxton, de la Kings College London, autoarea unor studii legate de beneficiile consumului de ceai, a explicat că ceaiul poate fi considerat mai bun decât apa deoarece este hidratant si, in plus, contine antioxidanți. Un alt beneficiu este că ceaiul previne cancerul. Un altul ar fi că  că previne Prkinsonul.

Un studiu efectuat la Institutul Național de Sănătate Publică din Finlanda a scos la iveală faptul că ceaiul și cafeaua duc la scăderea riscului de dezvoltare a bolii Parkinson. În cadrul acestui studiu au fost analizate peste 29.000 de persoane, cu vârsta cuprinsă între 25 si 74 de ani fără un istoric de Parkinson în familie. Perosanelor cu o imunitate scăzută le este recomandat să consume cât mai mult ceai pentru a-și întări. imunitatea.

Este foarte imporant să știm că pentru a ne bucura de toate aceste beneficii este important să consumăm ceaiul călduț au chiar rece. Să nu uităm însă că trebuie să avem și un stil de viață sănătos și să nu excludem sportul.

Citește și: Reţetă de chifle moi şi pufoase. Ingredientul minune pe care-l folosesc toate gospodinele

Citește și: Plăcintă cu mere şi scorţişoară, reţetă pufoasă de toamnă. Ingredientul care face diferenţa