Ceaiul care tratează peste 40 de afecțiuni! Băutura era considerată licoare minune pentru străbunii noștri

Pe timpuri, una dintre plantele aromatice pe care bucătăresele le introduc în mâncăruri astăzi, era o adevărată licoare magică pentru cei ce întâmpinau probleme de sănătate. Vezi mai jos toate detaliile.

09 apr. 2024, 17:06
Ceaiul care tratează peste 40 de afecțiuni! Băutura era considerată licoare minune pentru străbunii noștri

Încă de pe vremuri, busuiocul a fost considerat mult mai mult decât o simplă plantă aromatică. Pentru cei ce nu știu, această plantă era considerată, pe vremea dacilor, o plantă cu proprietăți magice și vindecătoare.

Citește și Ceaiul de pătrunjel, o minune pentru cei ce vor să scape de surplusul de grăsime. Băutura care te ajută să dai jos cinci kilograme în doar trei zile

Potrivit legendelor, busuiocul a fost folosit în regiunea noastră de către dacii antici, care îi apreciau atât mirosul îmbietor, cât și puterile sale vindecătoare.

Învățăturile lui Zalmoxis, legendarul învățător al geto-dacilor, care i-a instruit în medicină, au inclus și cunoștințe despre proprietățile terapeutice ale busuiocului, confirmate și de scrierile lui Platon.

Aceste învățături au fost apreciate și de către romani, care au folosit busuiocul pentru a sfinți locurile și pentru a alunga spiritele rele, după cucerirea și creștinarea populației nord-dunărene.

Acest lucru este confirmat de datinile de Bobotează din prezent.

Astăzi, busuiocul continuă să fie recunoscut pentru beneficiile sale pentru sănătate. Dacă nu știai, cu busuiocul poți face un ceai care tratează peste 40 de afecțiuni!

Studiile moderne au evidențiat proprietățile sale antiinflamatorii, antioxidante și antimicrobiene, ceea ce îl face un aliat valoros în menținerea sănătății sistemului imunitar și în combaterea bolilor.

De altfel busuiocul este adesea folosit sub formă de ceai, cunoscut pentru capacitatea sa de a relaxa și de a îmbunătăți starea de spirit.

Consumat regulat, ceaiul de busuioc poate reduce stresul și anxietatea, contribuind la o stare generală de bine și echilibru emoțional.

Pregătirea infuziei este simplă și rapidă: se toarnă o cană de apă clocotită peste o linguriță de plantă uscată și mărunțită.

După ce se lasă la infuzat timp de 15 minute și se strecoară, ceaiul rezultat poate fi consumat cald, fie neîndulcit, fie îndulcit ușor cu miere de albine, potrivit MSnews.ro.

La ce te ajută infuzia de busuioc

Infuzia de busuioc este recomandată într-o varietate de afecțiuni, printre care se numără crampele abdominale, infecțiile urinare, durerile de cap, laringita, faringita, gripa, voma și răceala.

Chiar și așa, este important de reținut că, în cazul durerilor în gât, este recomandat să evitați consumul băuturii fierbinți, deoarece aceasta poate irita și mai tare gâtul, întârziind procesul de vindecare.

Citește și Ceaiul care face minuni pentru tuse și hipertensiune. Lidia Fecioru: „Rețeta este simplă. Se bea de trei ori pe zi”

Este o sursă excelentă de antioxidanți, care ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și a inflamațiilor, contribuind astfel la întărirea sistemului imunitar și la menținerea sănătății în general.