Șase tipuri de ceaiuri naturale care provoacă somnolență și ne ajută să avem un somn cât mai liniștit

Sunt o mulțime de ceaiuri din plante care au o mulțime de beneficii miraculoase, însă doar anumite tipuri de ceai s-au dovedit a fi cu adevărat eficiente pentru cei care suferă de insomnii.

12 nov. 2022, 06:11
Șase tipuri de ceaiuri naturale care provoacă somnolență și ne ajută să avem un somn cât mai liniștit

Ceaiul este doua cea mai consumată băutură din lume. Pe lângă faptul că au un gust aromat sunt câteva ceaiuri din plante care au o mulțime de proprietăți benefice pentru organism.

Deși este consumat mai mult în sezonul rece, ceaiul preparat din plante naturale poate trata tulburările de somn, iar infuziille dau rezultate pentru cei care au un somn agitat.

Iată câteva ceaiuri care îmbunătățesc calitatea somnului, mai ales că cele 8 ore sunt esenţiale pentru a avea fi sănătoși.

Citiți și: Ceaiurile banale care stimulează ficatul. În doar trei săptămâni curăţă organismul de toxine

Ceaiul de mentă

Pe lângă aroma răcoritoare, ceaiul de mentă prezintă multe beneficii în ameliorarea tulburărilor care afectează somnul, fiind considerat un foarte bun calmant. Conform studiilor efectuate de către specialiști, prin fierbere, acesta eliberează 12 compuși chimici volatili care au acțiuni benefice asupra sistemului nervos.  Consumul ceaiului de mentă înainte de culcare relaxează corpul și mintea, dar stimulează și sistemul imunitar. De asemenea, ceaiul de mentă ameliorează grețurile sau alte tulburări ale tractului gastro-intestinal.

Ceaiul de valeriană

Efectele terapeutice ale valerianei se remarcă prin a fi un remediu natural și excelent pentru tratarea insomniei. Din cele mai vechi timpuri, rădacina acestei plante a fost utilizată pentru a trata insomnia, nervozitatea, durerile de cap. De asemenea, rădăcina valerianei conține o substanță numită izovaleriamidă, care reduce hipertensiunea arterială și palpitațiile inimii.

Ceaiul de mușețel

Un alt ceai care provoacă somnolență este ceaiul de mușețel. Această plantă medicinală poate ameliora numeroase probleme de sănătate, cum ar fi cel din sfera intestinală, anxietatea, insomnia și multe altele.  Florile de mușețel au proprietățile ușor sedative, iar consumul regulat de ceai vă ajută să aveți un somn cât mai odihitor.  De asemenea, mușeșelul are proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și astringente.

Ceai de salvie

Datorită conținutului bogat în vitamine și antioxidanți, ceaiul de salvie are numeroase beneficii și este un remediu excelent pentru tratarea insomniei. Planta mai este denumită și „Palma Maicii Domnului”  îmbunătățește calitatea somnului. De asemenea, salvia conține și minerale precum calciu, magneziu, fier, zinc și sodiu.

Ceai de lavandă

Pe lângă mirosul extrem de plăcut, lavanda are mumoeroase proprietăţi terapeu­tice. Ceaiul de lavandă este recomandat pentru anxietate, agitaţie, insomnie, tulburări digestive de origine nervoasă, dar și balonări și poate fi consumat seara, înainte de culcare, de persoanele care suferă de insomnii.

Ceaiul de tei

Ceaiul din flori de tei ajută la ameliorarea insomniilor și a simptomelor anxietăți și are un efect puternic ce produce somnolență. De asemenea, ceaiul de tei are proprietati care ajută la reglarea sistemului digestiv și cardiovascular. Atenție însă la consumul de ceai de tei în doze mari, deoarece infuzia foarte concentrată poate avea efect toxic, excitant asupra sistemului nervos și poate cauza insomnii, potrivit ceaiurinaturale.ro

Citiți și: Cele mai bune ceaiuri de toamnă pe care nu trebuie să le ratezi. Fac minuni pentru sănătate