Ceaiul minune pe care trebuie să îl bei dacă vrei să scapi rapid de kilogramele în plus. Detoxifică ficatul și scade riscul a trei tipuri de cancer

Vara se apropie cu pași repezi, iar în această perioadă, majoritatea românilor caută diverse metode prin care să scape rapid de kilogramele în plus. Noi am descoperit o metodă simplă și sănătoasă care îi va scăpa de trei kilograme fără să își schimbe radical dieta.

15 mai 2023, 09:34
Ceaiul minune pe care trebuie să îl bei dacă vrei să scapi rapid de kilogramele în plus. Detoxifică ficatul și scade riscul a trei tipuri de cancer
Ceaiul minune pe care trebuie să îl bei dacă vrei să scapi rapid de kilogramele în plus. Detoxifică ficatul și scade riscul a trei tipuri de cancer

Ceaiul minune pe care trebuie să îl bei dacă vrei să scapi rapid de kilogramele în plus. Este vorba despre ceaiul verde care este cel mai bun și sănătos ceai. Acesta ajută la detoxifierea ficatului, la creșterea imunității și la eliminarea a trei tipuri de cancer.

Citește și Lavinia Șandru bea doi litri și jumătate de ceai pe zi. Băutura miraculoasă care a înnebunit internetul

Ceaiul minune pe care trebuie să îl bei dacă vrei să scapi rapid de kilogramele în plus

Specialiștii spun că ceaiul verde poate contribui la susținerea funcției cerebrale, la pierderea de grăsime și poate ajuta la reducerea șansei de a dezvolta boli de inimă. Mai mult, acesta este plin de antioxidanți și poate oferi o anumită protecție împotriva cancerului.

Medicii le recomandă celor care vor să scape de kilogramele în plus să consume patru cești de ceai verde pe zi.

Potrivit unui studiu publicat în revista Journal of the American College of Nutrition, cei care consumă zilnic patru cești de ceai verde, timp de două luni, slăbesc trei kilograme fără să își schimbe radical dieta.

Foarte multe studii arată că ceaiul verde poate ajuta la reducerea grăsimii corporale, în special în zona abdominală.

De exemplu, un studiu controlat randomizat de 12 săptămâni, la care au participat 240 de persoane cu obezitate a demonstrat că cei care au consumat ceai verde au avut scăderi semnificative ale procentului de grăsime corporală, ale greutății corporale, ale circumferinței taliei și ale grăsimii abdominale.

De asemenea, cercetătorii au observat că riscul de boli cardiovasculare precum infarct, accident vascular cerebral și tromboze este mai redus în rândul celor care consumă frecvent ceai verde, pentru că antioxidanții previn acumularea grăsimilor de pe vasele de sânge, evitându-se astfel ateroscleroza. Mai mult, este redus riscul de formare a cheagurilor de sânge.

Specialiștii spun că ceaiul verde este plin de antioxidanți polifenoli, inclusiv o catehină numită EGCG. Aceștia pot avea diverse efecte benefice asupra sănătății și asta pentru că catechinele sunt antioxidanți naturali care ajută la prevenirea deteriorării celulelor și oferă alte beneficii. Aceste substanțe pot reduce formarea de radicali liberi în organism, protejând celulele și moleculele de deteriorare. Mai mult, acești radicali liberi joacă un rol în îmbătrânire și în multe tipuri de boli. EGCG este unul dintre cei mai puternici compuși din ceaiul verde. Studiile au testat capacitatea sa de a ajuta la tratarea diferitelor boli și se pare că este unul dintre principalii compuși care conferă ceaiului verde proprietățile sale medicinale.

De-a lungul timpului, studiile au demonstrat că antioxidanții din frunzele de ceai verde previn inflamațiile din corp și susțin imunitatea, ferindu-ne astfel de infecții.

În plus, compușii benefici din ceaiul verde ajută la detoxifierea și regenerarea ficatului, motiv pentru care, persoanele care suferă de steatoză hepatică sunt sfătuite să consume cât mai des acest ceai pentru slăbit, benefic și pentru sănătatea ficatului.

Citește și Ceaiul pe care trebuie să îl bei în fiecare dimineață dacă ai probleme cu tensiunea arterială