Ceaiul-minune pe care Regele Charles îl bea în fiecare dimineață. Beneficii majore pentru sănătate + cum se prepară VIDEO

Charles, fiul reginei Elisabeta a II-a, a fost încoronat rege la vârsta de 73 de ani, iar vârsta înaintată a noului suveran i-a determinat pe mulți să vorbească despre starea de sănătate a acestuia.

04 oct. 2022, 14:30
Ceaiul-minune pe care Regele Charles îl bea în fiecare dimineață. Beneficii majore pentru sănătate + cum se prepară VIDEO
Ceaiul-minune pe care Regele Charles îl bea în fiecare dimineață. Beneficii majore pentru sănătate

Ceaiul pe care Regele Charles îl bea în fiecare dimineață. Un fost secretar al suveranului a dezvăluit că acesta obișnuiește să ia un mic dejun copios, iar în fiecare dimineață consumă o băutură despre care se spune că reduce riscul de cancer, protejează inima și sporește longevitatea.

Potrivit lui Signe Svanfeldt, nutriționistului de la Lifesum, Regele Charles obișnuiește să bea în fiecare dimineață o băutură caldă, care contribuie la menținerea sănătății inimii și la normalizarea tensiunii arteriale. Este vorba despre Darjeeling, un ceai negru. În plus, acesta bea şi un pahar de suc de fructe la micul dejun! „Ceaiul Darjeeling are numeroase beneficii pentru sănătate grație proprietăților antioxidante și, în plus, este o sursă bogată de vitamine și polifenoli, fapt pentru care normalizează tensiunea arterială, reduce inflamațiile și contribuie la menținerea sănătății inimii”, a declarat Signe Svanfeldt pentru Mirror.

Ceaiul care detoxifică ficatul, curăță sângele şi reface celulele creierului. Recomandările Lidiei Fecioru: „Trebuie consumat în cure de câte trei luni”

Ceaiul Darjeeling este bogat în quercetină, compus chimic cu efecte dovedite în reducerea riscului de arteroscleroză, una dintre cauzele principale ale infarctului sau atacurilor cerebrale. În plus, compuşii polifenolici din acest ceai previn dezvoltarea cancerelor, mai arată sursa citată. „Cercetăriloe arată că dietele bogate în mâncăruri care conţin polifenoli ar putea oferi protecţie împotriva bolilor cardiace, bolilor neurodegenerative, cancer şi diabet. Dacă vorbim de boli cardiovasculare, polifenolii asigură protecţie prin îmbunătăţirea funcţiilor inimii şi a vaselor de sânge, creşte nivelul de colesterol bun, HDL, scade nivelul colesterolului LDL şi îmbunătăţeşte activitatea anti-inflamatorie din organism”, a explicat şi dr. Susan Rodder, cardiolog.

Ceaiul care taie boala și face minuni pentru organism. Secretul dezvăluit de călugărul vindecător Mihai Neamţu

Cum se prepară ceaiul preferat al Regelui Charles

Ingrediente:

  • apă filtrată sau apă îmbuteliată;
  • ceai negru bio Darjeeling – sub formă de pliculețe sau punguță de ceai negru propriu-zisă;
  • lapte;
  • miere;
  • scorțișoară.

Mod de preparare:

  • se fierbe apa într-un ceainic până atinge o temperatură maximă de 82 de grade;
  • se introduce extractul de ceai Darjeeling în apa fiartă: la o ceașcă de apă se pune o linguriță de extract de ceai;
  • se lasă amestecul să se infuzeze pentru nu mai mult de trei minute;
  • se strecoară băutura obținută;
  • se adaugă, în funcție de preferințe, lapte, miere și/sau scorțișoară pentru a îndulci ceaiul.