Ceaiul pe care trebuie să îl consumi dacă vrei să scapi imediat de durerea de cap

Ceaiul de lavandă are o mulțime de beneficii pentru oraganism, deoarece contribuie la reducerea tensiunilor psihice. Pe lângă faptul că îmbunătățește calitatea somnului, plantele de lavandă ajută la ameliorarea durerii de cap.

18 ian. 2023, 17:00
Ceaiul pe care trebuie să îl consumi dacă vrei să scapi imediat de durerea de cap

Ceaiul de lavandă este considerat un calmant natural care protejează organismul împotriva stresului.

Ceaiul de lavandă are un efect liniștitor și o mulțime de beneficii

Citiți și: Ceaiul care tratează rapid răceala şi gripa. Tratează durerile de cap şi previne îmbătrânirea

Pentru a calma agitația nervoasă, depresiile și anxietatea, ceaiul de lavandă poate fi folosit pentru tratarea durerilor de cap. Pe lângă faptul că are un gust aromat și parfumat, ceaiul de lavandă are efect sedativ și conține cantități mari de antioxidant.

Conform studiilor, ceaiul de lavandă poate fi folosit în tratarea următoarele afecțiuni:

  • insomnie
  • depresie
  • migrene/dureri de cap
  • dureri de stomac
  • tulburări intestinale, balonări
  • anxietate
  • agitație

Ceaiul de lavandă ajută așadar la ameliorarea durerilor de cap poate trata insomnia, dar și spasmele, conform dcmedical.ro

Un studiu recent a dovedit deja că ceaiul de lavandă ar fi foarte benefic pentru a vindeca migrena durerilor de cap. Rezultatele acestui studiu a fost efectuat în Iran pe 147 de participanți care au avut dureri de cap arată că ceaiul de lavandă are efecte benefice.

Apoi s-au împărțit în două grupuri, primul grup a fost rugat să inhaleze uleiul de lavandă, în timp ce celălalt grup a fost rugat să inhaleze parafină în ora exactă. Rezultatul acestui studiu este că grupul de persoane care inhalează uleiul de lavandă a avut un răspuns mai bun împotriva migrenei, mai degrabă decât celălalt grup. În cazul ceaiului de lavandă, înainte de a-l bea, trebuie să inhalați aroma de lavandă care iese din ceaiul de lavandă atunci când este încă fierbinte.

Așadar, lavanda conține și compuși antibacterieni care pot ajuta la combaterea răcelii și a gripei. Poate fi savurat atât cald dar rece, cu gheață și este adesea folosit ca remediu natural pentru dureri de cap sau insomnie.

Cum se prepară ceaiul de lavandă

Acesti tip de ceai este ușor de preparat. În primul rând, trebuie să cumpărați flori de lavandă care sunt disponibile pe scară largă în multe magazine alimentare.

Odată ce ați cumpărat florile de lavandă, trebuie să le uscați într-o cameră curată. După ce le-ați uscat, acum este timpul să faci ceai de lavandă. Deci, rețeta standard pentru a face ceaiul de lavandă este de 1,5 linguri de flori uscate de lavandă pentru 2 cești de apă clocotită.

Apoi, după ce amestecați florile și apa pe baza acelei rețete, lăsați-o timp de aproximativ 5 minute aproximativ. După aceea, îl puteți connsuma direct. Dar dacă doriți să adăugați un gust, puteți adăuga puțin zahăr și miere.

Citiți și: Planta care calmează instantaneu durerile de cap sâcâitoare. Este bogată în vitamina C, fiind benefică imunităţii