Ceaiurile care fac minuni pentru ficat. Se beau dimineaţa, pe stomacul gol

Ceaiurile pentru ficat pot fi consumate fie in scopul prevenirii posibilelor afectiuni hepatice, fie ca adjuvant in tratamentul acestora, fie pentru calmarea durerilor.

13 apr. 2022, 00:19
Ceaiurile care fac minuni pentru ficat. Se beau dimineaţa, pe stomacul gol

Ceaiurile care au grijă de ficatul tău. Ficatul este organul care indeplineste cele mai multe functii in organism. Prin urmare, mentinerea sanatatii acestuia este esentiala. In cele ce urmeaza, iti vom prezenta cele mai eficiente ceaiuri pentru ficat, pe care le poti consuma regulat, indiferent daca suferi sau nu de vreo afectiune hepatica.

Printre functiile pe care ficatul le indeplineste in organism se numara urmatoarele: filtreaza si purifica sangele, inactiveaza substantele toxice, metabolizeaza glucidele, proteinele si lipidele.

Ceaiul care are grijă de organism la schimbările de temperatură – cel mai eficient tratament pentru imunitate scazută. Se ia 10 zile, ajută şi la slăbit!
Ceaiurile pentru ficat pot fi consumate fie in scopul prevenirii posibilelor afectiuni hepatice, fie ca adjuvant in tratamentul acestora, fie pentru calmarea durerilor si restabilirea functiilor normale ale ficatului. Sunt recomandate, de asemenea, fumatorilor, celor care consuma regulat alcool si zahar, sau persoanelor care, prin natura meseriei, petrec mult timp in medii toxice.

Cele mai eficiente ceaiuri pentru ficat
Printre cele mai bune ceaiuri pentru ficat se numara ceaiul de armurariu, o planta care contine compusi cu rol antiinflamator si de regenerare celulara. Ceaiul de armurariu este recomandat mai ales in hepatita acuta si cronica, in hepatita alcoolica si in ciroza hepatica. Se prepara prin infuzarea unei lingurite de fructe macinate de armurariu intr-o cana de apa si se consuma de doua ori pe zi.

Ceaiul călugăresc de măceşe – tonifică inima şi vasele de sânge. Cura durează o lună, se beau 3 raţii pe zi!
Anghinarea este un bun stimulent al functiei hepatice si, totodata, al celei biliare.
Poate fi consumat in special de persoanele care sufera de disfunctii hepatobiliare, de hepatita cronica, dar si de cele care se afla in stadiul de preciroza, aceasta planta ajutand la stagnarea evolutiei bolii. Ceaiul se prepara prin infuzarea unei lingurite de planta intr-o cana de apa si se consuma doua cani zilnic.

La randul lor, galbenelele favorizeaza secretia biliara si dezintoxicarea ficatului.
Totodata, aceste plante actioneaza ca un pansament gastric, fiind recomandate in ulcer si gastrita. Ceaiul de galbenele se prepara prin infuzarea unei lingurite de galbenele intr-o cana cu apa. Se consuma doua-trei cani pe zi.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.