Ceaiurile pe care trebuie să le bei toamna aceasta! Nu trebuie să le ratezi pentru că fac minuni

Vremea rece și-a intrat serios în drepturi, iar în această perioadă, hidratarea este benefică pentru protejarea sistemului imunitar care este predispus bolilor și în special al răcelii. Noi am descoperit șapte ceaiuri extrem de delicioase și revigorante care îți vor răsfăța papilele gustative și îți vor încălzi serile reci de toamnă.

19 nov. 2023, 00:01
Ceaiurile pe care trebuie să le bei toamna aceasta! Nu trebuie să le ratezi pentru că fac minuni
Ceaiurile pe care trebuie să le bei toamna aceasta!

Ceaiurile pe care trebuie să le bei toamna aceasta! Aceste ceaiuri îți vor aduce căldura și confortul încă din prima înghițitură, însă pe lângă gustul aromat trebuie să știi și ce proprietăți miraculoase au acestea.

Citește și Ceaiul care este elixir pentru creier. Medicul Vlad Ciurea dezvăluie cele şase reguli pentru o sănătate de fier

Ceaiurile pe care trebuie să le bei toamna aceasta!

Ceaiul de ghimbir și scorțișoară este ideal în această perioadă. Intensitatea ghimbirului și dulceața scorțișoarei te va încălzi și energiza în aceste zile reci de toamnă. Este foarte important să știi că ghimbirul are proprietăți antiinflamatoare, iar scorțișoara adaugă o notă dulce subtilă și îmbunătățește digestia. Conține gingerol, un compus cu puternice proprietăți antiinflamatoare și antioxidante. Poate ajuta la reducerea durerilor musculare și articulare, la ameliorarea durerilor de stomac și la întărirea sistemului imunitar. Mai mult, are proprietăți antibacteriene și antioxidante și ajută la reglarea nivelului zahărului din sânge, îmbunătățind astfel sensibilitatea la insulină, potrivit Healthline.

Un alt ceai miraculos pe care trebuie neapărat să îl încerci toamna aceasta este cel de mere și caramele. Ceaiul acesta îmbină aroma suculentă a merelor cu dulceața caramelelor, creând o băutură delicioasă și revigorantă, perfectă pentru o după-amiază liniștită. Merele sunt bogate în vitamine și fibre și contribuie la sănătatea inimii, dar și la menținerea nivelului zahărului din sânge. Deși sunt într-o cantitate mică în ceai, aromele de caramele aduc o notă dulce fără a adăuga zahăr în exces.

Ceaiul negru cu bergamotă este un alt ceai pe care nu trebuie să îl ratezi. Bergamota, cu aromele sale citrice și ușor florale, se îmbină perfect cu bogăția ceaiului negru. Această combinație este plină de antioxidanți și flavonoide, care pot ajuta la reducerea riscului de boli de inimă și la îmbunătățirea sănătății cerebrale. Ceaiul acesta are efecte calmante și ajută la reducerea stresului, dar și a anxietății.

De asemenea, toamna aceasta trebuie neapărat să ai în casă ceai de fructe de pădure. Acesta este bogat în antioxidanți și ajută la îmbunătățirea funcției cognitive, dar și la menținerea sănătății inimii.

Ceaiul de dovleac este elixir pentru sănătate. Bogat în vitamina A și fibre, dovleacul susține sănătatea vederii și a sistemului digestiv. Dacă îl vei combina cu scorțișoara și nucșoara vei obține o licoare minunată care ajută la menținerea nivelului zahărului din sânge și la reducerea inflamației în organism.

Un alt ceai fabulos în zilele de toamnă este cel de rooibos cu vanilie. Rooibosul este o variantă fără cofeină a ceaiului care se îmbină minunat cu aroma delicată a vaniliei. Acest ceai are un gust catifelat și oferă o senzație de relaxare și bucurie. Acest ceai conține antioxidanți puternici și ajută la menținerea sănătății pielii și a sistemului digestiv. Are efecte calmante și poate ajuta la relaxare și îmbunătățirea calității somnului.

Ceaiul de hibiscus cu portocale este hitul acestei toamne.  Acest ceai colorat nu doar îți înveselește ziua, ci și aduce o serie de beneficii pentru sănătate și asta datorită antioxidanților și vitaminelor pe care le conține. Este bogat în vitamina C și flavonoide și poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale, dar și la îmbunătățirea sănătății ficatului. Totodată, susține sistemul imunitar și menține sănătatea pielii.

Citește și De ce e bine să pui sare în ceai înainte de a-l consuma. Trucul benefic pentru sănătate de care nu ai știut până acum