De ce e bine să pui sare în ceai înainte de a-l consuma. Trucul benefic pentru sănătate de care nu ai știut până acum

Experții recomandă să adăugăm sare în cana cu ceai. Pontul util pentru organism pe care cu siguranță nu l-ai știut până acum.

18 oct. 2023, 22:14
De ce e bine să pui sare în ceai înainte de a-l consuma. Trucul benefic pentru sănătate de care nu ai știut până acum
De ce să pui sare în ceai

De ce e bine să pui sare în ceai înainte să-l bei. Ingredientul are numeroase beneficii pentru corpul uman, dar trebuie să fim foarte atenți la exces, care nu este deloc bun. Experții recomandă adăugarea de sare în ceai. Este vorba despre un truc util pentru organism.

Citește și: Cel mai bun ceai pentru slăbit – bea 4 cești pe zi. Curăță și grăsimea de pe vasele de sânge!

Medicii nutriționiști sunt de părere că acest produs simplu și la îndemâna oricui joacă un rol foarte important. Sarea neutralizează parțial cafeina ca băutura să fie cât mai puțin stimulantă. Totodată, sarea îndepărtează nuanțele neplăcute de amărăciune din ceai. De asemenea, are rolul de a rehidrata oamenii în condiții extreme sau atunci când există unele probleme medicale specifice.

Mai mult, cadrele medicale recomandă adăugarea unei cantități mici pentru a ajuta la rehidratare și restabilirea echilibrului electroliților în organism. Acest ingredient face din băutură una mai nobilă și mai gustoasă.

Dacă se folosește sare de mare, ceaiul va fi și mai interesant. Acest obicei depinde foarte mult de preferințele fiecărei persoane, dar mai ales de scopurile pe care vrea să le atingă.

Citește și: Cel mai bun truc care te va salva atunci când trebuie să faci curățenie în baie. Ai nevoie doar de un plic de ceai

Organizația Mondială a Sănătății a venit cu noi recomandări cu privire la consumul de sare și limitarea conținutului de sodiu în alimentație. Autoritățile trebuie să ofere oamenilor informații pentru a face cele mai bune alegeri alimentare.

„Avem nevoie ca industria produselor alimentare şi a băuturilor să reducă nivelurile de sodiu în alimentele procesate. Excesul de sodiu în alimentaţie creşte tensiunea arterială şi, în consecinţă, creşte riscul de boli cardiovasculare. 

Bolile cardiovasculare sunt principala cauză de deces în rândul bolilor netransmisibile la nivel mondial, responsabile pentru 32% din totalul deceselor”, a spus OMS în urmă cu ceva vreme, notează gds.ro.