Ceara naturală de albine. Ce acţiuni şi indicaţii terapeutice are. Beneficiile și întrebuințările de care habar nu aveai!

Folosită încă din Antichitate, ceara de albine, datorită compoziției bogate de nutrienți are un efect pozitiv asupra circulaţiei sangvine şi asupra întregului organism, fiind considerată un remediu împotriva îmbătrânirii.

24 ian. 2022, 13:43
Ceara naturală de albine. Ce acţiuni şi indicaţii terapeutice are. Beneficiile și întrebuințările de care habar nu aveai!
Ceara naturală de albine. Beneficiile și întrebuințările ei inedite

Ceara naturală de albine. Ce acţiuni şi indicaţii terapeutice are. Beneficiile și întrebuințările ei inedite. Ceara de albine este utilizată pentru hidratarea pielii și se găsește frecvent în produsele de îngrijire a pielii și în produsele cosmetice.

Ceara naturală de albine. Ce acţiuni şi indicaţii terapeutice are. Beneficiile și întrebuințările ei inedite

Ceara natură secretată de albine este bogată în vitamina A, substanțe minerale,  grăsimi și acizi cu acțiune antibiotică  datorită cărora este deosebit de apreciată și folosită în industria farmaceutică. Dar și în casă este bine să ai la îndemână un borcănel cu ceară de albine pentru că îți poate fi de folos în diverse situații, scrie LPF.

1. Deodorant antiperspirant. Este foarte eficient împotriva transpirației, elimină mirosul neplăcut și vindecă zgârieturile și rănile care apar în această zonă sensibilă după fiecare epilare. Trebuie doar să amesteci 20 g de unt de shea, 20 g de ceară de albine, 5 ml de vitamina E uleioasă. Opțional, poți adăuga câteva picături dintr-un ulei esențial de flori cu aroma ta preferată. Toate aceste ingrediente se topesc într-un borcănel și se lasă să se răcească la temperatura camerei.

Lăptișorul de matcă, ingredientul-minune pentru organism. Cum se consumă corect. Puține persoane știu asta!

2. Tratează coatele și călcâiele crăpate. Cu un amestec de ceară și miere de albine de cea mai bună calitate în proporție de 1/3 poți face un unguent simplu și eficient pentru coatele crăpate. Același amestec este excelent și pentru buzele crăpate sau pentru iritațiile de scutec.

3. Folosește ceara naturală când te coafezi acasă. După ce te speli pe cap, unge-te pe mâini cu ceară și apoi trece ușor mâinile prin păr. După câteva minute, te poți coafa cu ondulatorul, iar părul tău își va păstra buclele până a doua zi.

4. Ceara albă folositoare în bucătărie. Dacă vrei să păstrezi mai mult timp cașcavalul în frigider, fără să își schimbe culoarea și gustul, unge-l cu un strat foarte subțire de ceară naturală. De asemenea, dacă ai vase sau obiecte din bronz sau din alamă, este bine să le dai cu ceară de albină pentru a le păstra luciul și pentru a împiedica oxidarea.

De ce ar trebui să te îngrijoreze deficitul de vitamina D. Acestea sunt alimentele care te feresc de cele mai grave boli

5. Tratament pentru obiectele din piele. Aplică un strat foarte fin de ceară de albine pe obiectele din piele, inclusiv pe cele din piele lăcuită. Pantofii, gențile, curelele sau alte obiecte îmbrăcate în piele naturală se mențin mult mai bine în timp, dacă le lustruiești o dată pe an cu ceară de albine.

Ceara de albine – beneficii și utilizări

Tratează dermatita de scutec, psoriazisul și eczemele

. Ceara de albine este o alegere excelentă pentru multe boli de piele. Un amestec de miere, ceară de albine și ulei de măsline este util în tratamentul dermatitei de scutec, a psoriazisului și a eczemelor.

Hidratează pielea. Ceara de albine este uimitoare pentru hidratarea pielii și se găsește frecvent în produsele de îngrijire a pielii și în produsele cosmetice. Poate ajuta la protejarea și repararea pielii uscate sau crăpate, deoarece are capacitatea de a bloca umiditatea.

Protejează ficatul. Un amestec de alcool și ceară de albine ajută la normalizarea funcției hepatice și la îmbunătățirea simptomelor de ficat gras.

Borșul alimentul-minune cu efecte curative miraculoase. Cum prepari rețeta autentică pe care orice gospodină trebuie să o știe

Scade nivelul de colesterol. Alcoolii grași cu lanț foarte lung, derivați din ceară din plante, scad nivelul  colesterolului la om. Efectele nutriționale sau de reglare produse de esteri de ceară sau de acizi alifatici si alcooli găsiți în cerealele nerafinate, ceară de albine și multe alimente derivate din plante, scad colesterolul cu densitate mică de lipoproteine (rău) cu 21% pana la 29% și cresc colesterolul cu  densitate mare de lipoproteine („bun”) cu 8 până la 15%.

Reduce durerea și are efect antiinflamator. Ca și medicament, a fost folosită pentru a trata inflamațiile cauzate de osteoartrită.