CEARTĂ în direct între Boc şi Rus. Dialogul dintre primarul Boc şi premierul Ponta VIDEO

În rol de primar al Clujului, Emil Boc a avut, vineri, o serie de contre cu concitadinul său, Ioan Rus, care din postura de ministru al Internelor a încercat să-l convingă pe fostul premier că trebuie să recenzeze populaţia. Schimbul de replici, înregistrat în direct, a avut loc în teleconferinţa condusă de către primul-ministru Victor Ponta, în care principala temă de discuţie a fost mini-recensământul pregătit de Executiv.  

RomaniaTV.net
03 aug. 2012, 11:01
CEARTĂ în direct între Boc şi Rus. Dialogul dintre primarul Boc şi premierul Ponta VIDEO

Emil Boc: „Cluj-Napoca dacă se poate…”

Victor Ponta: „Da, domnul primar, vă rog!”

Emil Boc: „Bună ziua, domnule prim-ministru. Două chestiuni punctuale. Prima: Nu am înţeles foarte clar cine sunt recenzorii. La poliţia locală nu deţin persoane care să aibă alte atribuţii. Cine sunt aceia care vor realiza acest mini-recensământ. Angajaţii primăriei nu pot pentru că nu au atribuţii şi sunt şi în perioada de concedii. Toată lumea şi-a luat concediu în această perioadă. Lucrăm la un nivel redus în primărie. Doi: în privinţa celor care nu şi-au actualizat actele de identitate. Nu pot fi scoşi din date pentru că pot veni oricând la evidenţa populaţie pentru a li se  elibera carte de identitate. De drept, să radiezi pe cineva care nu şi-a actualizat buletinul nu poţi face.”

Victor Ponta: „E corect domnu’ primar. Domnul ministru vă va răspunde”

Ioan Rus: „Asta cu buletinele nu înseamnă că dacă ai buletinul expirat azi nu poţi merge mâine dimineaţă să ţi-l faci şi să votezi. Pentru efortul primăriei, dacă Primăria Cluj-Napoca nu va găsi oameni pentru treaba aceasta vă propun să importăm nemţi care să facă această numărătoare. Vă comunicăm şi noi în scris ce oameni să utilizăm, din ce servicii ale primăriei. Deci, vă îndepliniţi obligaţia legală”

Emil Boc: „Să fie foarte clar, domnule ministru: nu avem niciun fel de atribuţii legale de a bate la uşa cetăţeanului să-l întrebăm dacă e acasă sau nu, iar dreptul la concediu nu-l pot lua oamenilor. Într-un municipiu cu 300 de mii de cetăţeni nu putem face aceste verificări cu 300-400 de oameni”.