Ceartă în PDL: „Disperatul” Baconschi şi „traseistul” Badea îşi dispută colegiul din DIASPORA

Teodor Baconschi şi Viorel Riceard Badea îşi dispută în PDL candidatura din colegiul pentru diaspora. Lupta dintre cei doi a intrat în faza injuriilor indirecte. Dacă fostul ministru de Externe spune că nu este "traseist", aluzie la faptul că Badea a trecut recent pe la PNL, senatorul spune că Baconschi face dovada unor eforturi "disperate" şi "găunoase".

RomaniaTV.net
03 oct. 2012, 06:30
Ceartă în PDL: „Disperatul” Baconschi şi „traseistul” Badea îşi dispută colegiul din DIASPORA

Cearta dintre cei doi a început după ce Teodor Baconschi s-a recomandat ca fiind candidatul pentru diaspora, colegiu ocupat până acum de către Viorel Riceard Badea.

„Am studiat la Paris ca student român în comunitatea de acolo, am trăit câţiva ani în disapora şi am fost în contact cu toate comunităţile româneşti de pe Glob. Nu sunt nici traseist, nu am părăsit acest partid nici la bine pentru el, nici la rău pentru mine”, a precizat Baconschi la România TV.

Reacţia senatorului Badea a venit pe Facebook.

„Eforturile disperate şi plăcerea morbidă ale domnului Baconschi de a-şi apropria proiectul construit de un coleg şi fost prieten sunt cu atât mai găunoase cu cât domnia sa şi-a adus întru susţinere o ceată de flăcăi care extrag caşcaval din brânză”, a scris parlamentarul PDL, făcând o trimitere indirectă şi la William Brânză, un alt pedelist cu care Viorel Riceard Badea se află în conflict. 

Problemele democrat-liberalilor nu se opresc însă la colegiul dedicat diasporei. Nemulţumiri vin şi de la Cluj, din partea senatorului Mihail Hărdău. Fostul ministru al Educaţiei contestă iniţiativa Alianţei România Dreaptă de a-l nominaliza pe Adrian Papahagi drept candidat în colegiul său.

„E o chestiune de principiu, nu mă interesează că e Papahagi, sau e altcineva. Ca principiun nu sunt de acord să paraşuteze pe cineva în municipiul nostru. Nu ştiu al cărui lider este Neamţu. Cred că au fost în zona tulburelului pentru că au vorbit numai prostii, fără să mă cunoască”, a precizat Hărdău pentru România TV.

Întreaga dispută internă din cadrul PDL şi din interiorul ARD ar putea să continue şi în următoarele două săptămâni, candidaturile urmând a fi stabilite până în 15 octombrie.