Înfiinţarea comisiei de anchetă „Călăraşi”, adoptată de plenul Parlamentului

Plenul Parlamentului a adoptat marţi cu 241 de voturi pentru şi 10 voturi împotrivă înfiinţarea comisiei parlamentare de anchetă care să verifice achiziţia terenurilor din comuna Nana, judeţul Călăraşi.

RomaniaTV.net
10 dec. 2013, 15:25
Înfiinţarea comisiei de anchetă „Călăraşi”, adoptată de plenul Parlamentului

Din Comisia „Călăraşi” vor face parte: de la PSD – senatorii Gabriela Firea, Mihai Fifor, Nicolae Şerban şi deputaţii Ioan Adam, Eugen Nicolicea, Adrian Solomon – ,  de la PNL  – senatorii Mircea Dobra şi Iulian Dumitrescu şi deputaţii Ioan Cupşa, Costel Alexe şi Mircea Irimia – , din partea UDMR – senatorul Tanczos Barna, iar de la PP-DD senatorul Teiu Păunescu.

Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale şi parlamentarii PDL nu şi-au desemnat reprezentanţi în comisia pentru anchetă.

Şedinţa de plen nu a fost lipsită de incidente. După prezentarea de către preşedintele de şedinţă a deciziei privind înfiinţarea comisiei Călăraşi, liderul grupului deputaţilor PDL, Mircea Toader, a anunţat democrat-liberalii nu vor participa la dezbatere „nici ca membri ai comisiei” de anchetă.

Mircea Toader a menţionat că hotărârea de constituire a comisiei Călăraşi trebuie votată cu majoritate absolută a Camerei Deputaţilor şi Senatului şi a cerut efectuarea unui apel nominal.

Conducerea Parlamentului a decis, luni, înfiinţarea Comisiei parlamentare de anchetă privind achiziţia unui teren în judeţul Călăraşi de către Ioana Băsescu, hotărârea urmând să fie supusă marţi votului plenului celor două Camere.

Preşedintele declara, recent, că terenul din Călăraşi a fost achiziţionat cinstit, fiind vorba despre o afacere de familie, el menţionând că nu şi-ar fi permis ilegalităţi şi că, de fapt, USL în ansamblu face un joc politic.

VEZI SI: Băsescu, despre Comisia Călăraşi: Poate învaţă şi politicienii să ia credite, nu să fure terenuri de la ADS