Băsescu, despre Comisia Călăraşi: Poate învaţă şi politicienii să ia credite, nu să fure terenuri de la ADS

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că este foarte bine că luni îşi începe activitatea comisia parlamentară privind terenul achiziţionat de Ioana Băsescu, pentru că este un prilej ca politicienii să înveţe să fie cinstiţi şi să nu fure terenuri agricole de la ADS, transmite Agerpres.

07 dec. 2013, 16:34
Băsescu, despre Comisia Călăraşi: Poate învaţă şi politicienii să ia credite, nu să fure terenuri de la ADS

Aflat la cumpărături într-un supermarket din Bucureşti şi rugat să comenteze referitor la începerea activităţii comisiei „Călăraşi”.

„Nu-i rău deloc. Poate învaţă şi politicienii să fie cinstiţi, să ia credite, nu să fure terenuri agricole la ADS (Agenţia Domeniile Statului). Cel mai bine e să nu furi statul, să cumperi de la privaţi, cu credit”, a precizat Traian Băsescu.

Întrebat de faptul că iubitul fiicei sale Ioana Băsescu ar urma să primească 10 milioane de euro de la stat pentru un teren, preşedintele a replicat: „Aşa ştii tu? Hai, mă”.

„Măcar să primească cineva o groază de bani. Da’, din câte ştiu, iar aţi avut o campanie de intoxicare”, a mai spus Traian Băsescu, la insistenţele reporterului.

Întrebat cum rămâne cu bugetul, Traian Băsescu a replicat laconic: „Conform legii”.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, în urma unei discuţii în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor cu liderii grupurilor PSD, că deputatul Eugen Nicolicea va fi „probabil” preşedintele Comisiei de anchetă în cazul Călăraşi.

Întrebat când urmează să-şi înceapă activitatea comisia, Ponta a răspuns: „Nu mai vreau să vorbesc eu despre comisie, se formează comisia luni, o să vorbească membrii comisiei şi reprezentanţii Parlamentului, nu e treaba Guvernului. Eu vă asigur că tot ceea ce are şi Corpul de control al primului ministru şi orice instituţie din subordinea Guvernului se va pune la dispoziţia comisiei pentru aflarea întregului adevăr. Nu mai vorbesc eu în numele comisiei, e treaba Parlamentului”.

La rândul său, liderul deputaţilor PSD, Marian Neacşu, a susţinut că este posibil să fie propusă pentru şefia comisiei de anchetă şi Gabriela Firea, urmând ca decizia să fie luată luni, în BPN al PSD.
De asemenea, Neacşu a menţionat că alocarea membrilor în comisia de anchetă, pe altgoritmul politic, determină şase locuri pentru PSD, patru pentru PNL, doi din partea PDL şi câte un reprezentant din partea UDMR, PC şi PPDD.

El a mai menţionat că înfiinţarea comisiei ar urma să fie decisă marţi în plenul celor două Camere ale Parlamentului.

Conducerea Parlamentului a discutat, miercuri, despre înfiinţarea Comisiei de anchetă Călăraşi şi a convenit ca aceasta să fie formată din 15 membri, Birourile permanente reunite urmând să aprobe luni hotărârea de înfiinţare a acesteia, care trebuie supusă apoi votului plenului comun.

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, miercuri, că înfiinţarea Comisiei de anchetă Călăraşi nu are nicio relevanţă şi nu are nicio logică această anchetă, arătând că democrat-liberalii nu îşi vor desemna reprezentanţi.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, declara, în 25 noiembrie, după şedinţa conducerii partidului, că liberalii sunt „favorabili” constituirii comisiei de anchetă Călăraşi, fiind discutate şi numele parlamentarilor care să facă parte din aceasta, respectiv Ioan Cupşa, Traian Dobrinescu, Dorin-Mircea Dobra.

VEZI SI:

Ponta: Băsescu avea terenul din Călăraşi, dar a vrut să-l „albească” şi l-a trecut pe numele familiei