Ceartă pe un pacient, la Spitalul din Constanţa. Doi medici voiau să opereze un alpinist grav rănit

Medicii Spitalului din Constanţa s-au certat pe un pacient. În timp ce bolnavul, un alpinist căzut de la înălţime, trebuia operat urgent, chirurgii şi ortopezii se certau cine să îl opereze. Conflictul a fost aplanat telefonic de către conducerea spitalului şi pacientul a scăpat cu viaţă!

RomaniaTV.net
24 apr. 2012, 07:23
Ceartă pe un pacient, la Spitalul din Constanţa. Doi medici voiau să opereze un alpinist grav rănit

Alpinistul suferea de tuberculoză, iar căderea de la înălţime i-a afectat plămânii. Trebuia operat de urgenţă. Chirurgii spun că bolnavul a fost reţinut în sala de operaţie mai bine de o oră de către ortopezi, care voiau ca bolnavul să fie operat în blocul lor operator. După discuţii prelungite şi mai multe telefoane la direcţia spitalului, ortopezii au cedat pacientul.
„Eu pot să zic am nevoie de pensa cutare, depărtătorul cutare şi trimit asistenta la etajul trei… deci e o tâmpenie asta! În final, după o oră şi jumătate, după ce au încercat toate căile de atac au trimis bolnavul. I s-a efectuat pleurotomia şi acum bolnavul este în afara oricărui pericol”, a declarat Vladimir Botnarciuc, medic-şef de gardă la Chirurgie.

„Tratamentul s-a executat în blocul operator de la etajul trei şi apoi în blocul operator de la etajul patru”, a explicat Cătălin Grasa, directorul medical al spitalului.

Conflictul a fost aplanat telefonic de către conducerea spitalului. Medicii de la secţia de Ortopedie au refuzat să dea explicaţii concrete asupra situatiei.

Conducerea Spitalului de Urgenţă din Constanţa a declanşat o anchetă internă. Medicul chirurg a fost sancţionat cu sistarea gărzilor până la finalizarea cercetărilor. În opinia sa, decizia este ilegală şi o va contesta.