Ceasul de mână şi celebra bască de lână ale Doinei Cornea, scoase la licitaţie caritabilă

Ceasul de mână al Doinei Cornea, marca Eterna, cu un preț de pornire de 100 de euro, celebra bască din lână cu un preț de 50 de euro, una dintre cele trei păpuși cu un preț de 100 de euro, procurate de publicistă să îi servească drept obiect pentru trimiterea clandestină de texte către personalităţi din străinătate sau biroul de lucru al Doinei Cornea, cu un preţ de pornire de 400 de euro, sunt unele dintre loturile puse în vânzare în cadrul licitaţiei caritabile din 24 martie, de la Athénée Palace Hilton Bucureşti.

RomaniaTV.net
20 feb. 2020, 17:56

Expoziţia Licitaţiei Caritabile pentru sprijinirea Casei Memoriale „Doina Cornea” a fost deschisă oficial, joi, la Palatul Cesianu-Racoviţă din Bucureşti, sediul Casei Artmark. Aceasta conţine obiecte de artă din colecţia Doinei Cornea, tablouri pictate de aceasta, manuscrise, recuzită de lucru, inclusiv obiecte personale.

CIteşte şi: Un român s-ar afla printre victimele atacului terorist din Germania. Detalii de ultimă ora de la familia tânărului

La deschiderea expoziţiei, dar şi pentru a rememora figura emblematică a Doinei Cornea, au participat, fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu, oameni de cultură între care istoricul Dinu Zamfirescu, preşedintele AFDP, Octav Bjoza, dar şi fiul Doinei Cornea, Leontin Iuhas.

„Acest exemplu trebuie să rămână viu în continuare, pentru ca şi următoarele generaţii să-i poată învăţa dăruirea şi îndrăzneala. De aceea, nu e nimic mai necesar şi mai firesc decât un Muzeu „Doina Cornea” în casa ei de la Cluj, acea casă care rezistă în faţa istoriei, nu numai în realitate, ci şi în fotografiile de urmărire din dosarul ei desecuritate”,  a declarat scriitoarea Ana Blandiana.

Expoziţia este deschisă gratuit vizionării publicului, timp de o lună, începând de joi şi până în data de 24 martie, la Palatul Cesianu-Racoviţă.


loading...
Partenerii noștri