CEAŢĂ pe mai multe drumuri din ţară. Mai multe judeţe sunt sub COD GALBEN. Vezi zonele vizate

Pe mai multe drumuri naţionale traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează despre zonele din ţară în care se circulă cu dificultate.

RomaniaTV.net
22 dec. 2013, 06:26
CEAŢĂ pe mai multe drumuri din ţară. Mai multe judeţe sunt sub COD GALBEN. Vezi zonele vizate

În Muntenia este cod galben de ceaţă până la ora 22.00. Pe arii extinse în judeţele Teleorman, Brăila, Giurgiu, Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti, cea mai mare parte a judeţelor Călăraşi şi Ialomiţa, precum şi în sudul judeţelor Dâmboviţa, Prahova şi Argeş şi sudul şi estul judeţului Buzău se va semnala ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 m, burniţă.

Vizibilitatea se va menţine redusă pe parcursul nopţii care urmează.

Pe arii extinse în judeţele Braşov şi Alba, inclusiv municipiile Braşov şi Alba Iulia, precum şi drumurile naţionale şi europene aferente, este cod galben de ceaţă între orele 13:30 si 16:30.

În Botoșani, Vrancea, Galați, Bacău, Neamț și Vaslui codul galben de ceaţă a fost prelungit până la ora 18.00.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră, temperaturile  scăzute care se înregistrează în majoritatea zonelor pot duce la formarea unui strat alunecos pe carosabil.

Pe mai multe drumuri naţionale traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis noi atenţionări nowcasting referitoare la acest fenomen pentru mai multe judeţe (Alba, Braşov, Teleorman, Sibiu, Mureş, Harghita, Covasna, Botoşani, Vrancea, Galaţi, Bacău, Neamţ, Vaslui şi Iaşi). În unele zone, ceaţa este însoţită de depunere de chiciură.

Conform informaţiilor primite de la dispeceratele de poliţie, vizibilitatea scade sub 100, chiar sub 50 de metri din cauza ceţii, în judeţele Vaslui, Constanţa, Brăila, Mureş (pe DN15 Iernut – Ogra), Giurgiu (pe DN5 şi DN6), Sibiu (pe A1 Sibiu – Sălişte şi DN1 în zona Avrig) şi pe unele tronsoane ale autostrăzii A2 Bucureşti – Constanţa.

Conducătorilor auto li se recomandă să ruleze cu viteză adaptată, să nu se angajeze în depăşiri riscante şi să folosească luminile de întâlnire, iar dacă vizibilitatea scade semnificativ şi pe cele de ceaţă.

În judeţul Constanţa, pe DN39, pe podul în lucru de la Agigea, în perioada 23 decembrie 2013-20 ianuarie 2014, vor putea circula autovehiculele cu masa totală maximă autorizată de cel mult 5 tone. Cele care depăşesc această masă vor circula deviat, pe ruta A2 nod rutier Medgidia, DJ381 nod rutier Medgidia – Ciocârlia de Sus, DN3 Ciocârlia de Sus – Cobadin, DJ391 Cobadin – Mereni – Topraisar, DN38 Topraisar – Agigea, DN39 Agigea – Mangalia. Totodată, pe pod se menţine restricţia de viteză de 50 km/h.

Amintim că p e DN1 Bucureşti – Braşov, în zilele de sâmbătă şi duminică, între orele 6:00 şi 22:00, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, cu menţiunea că pe tronsonul Centura Bucureşti – Otopeni – Ploieşti aceasta se aplică şi autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Potrivit informaţiilor primite de la Serviciul de Poliţie Transporturi Maritime, porturile de la Marea Neagră sunt închise din cauza ceţii .