CEC a acordat Primăriei Cluj un credit de 40 milioane de euro

CEC-ul a acordat un credit de 40 milioane de euro către Primăria Cluj-Napoca, unde primar este fostul premier Emil Boc, potrivit România TV. Creditul a fost acordat pe un interval de 30 de ani, cu o perioadă de graţie de şapte ani.

09 dec. 2013, 13:24
CEC a acordat Primăriei Cluj un credit de 40 milioane de euro

Acest anunţ vine în plin scandal privind creditul contractat de Ioana Băsescu, fiica preşedintelui, de la CEC, care a cumpărat  un teren agricol de 290 de hectare.

Luni, conducerea Parlamentului a decis înfiinţarea Comisiei parlamentare de anchetă privind achiziţia unui teren în judeţul Călăraşi de către Ioana Băsescu, hotărârea urmând să fie supusă marţi votului plenului celor două Camere, au declarat pentru Mediafax surse din BP reunite.

Această comisie a luat deja o decizie, în ceea ce-l priveşte pe Radu Gheţea, preşedintele CEC. Acesta va trebui să prezinte o listă cu toate primăriile care au luat credite de peste 30 de milioane de euro. Lista trebuie prezentată miercuri.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că este foarte bine că îşi începe activitatea comisia parlamentară privind terenul achiziţionat de Ioana Băsescu, pentru că este un prilej ca politicienii să înveţe să fie cinstiţi şi să nu fure terenuri agricole de la ADS.

Aflat la cumpărături într-un supermarket din Bucureşti şi rugat să comenteze referitor la începerea activităţii comisiei „Călăraşi”, preşedintele a spus că este „foarte bine”.

„Nu-i rău deloc. Poate învaţă şi politicienii să fie cinstiţi, să ia credite, nu să fure terenuri agricole la ADS (Agenţia Domeniile Statului). Cel mai bine e să nu furi statul, să cumperi de la privaţi, cu credit”, a precizat Traian Băsescu.

Preşedintele declara, recent, că terenul din Călăraşi a fost achiziţionat cinstit, fiind vorba despre o afacere de familie, el menţionând că nu şi-ar fi permis ilegalităţi şi că, de fapt, USL în ansamblu face un joc politic.

VEZI SI:

Băsescu, despre Comisia Călăraşi: Poate învaţă şi politicienii să ia credite, nu să fure terenuri de la ADS