CEDO condamnă Rusia pentru EXPULZĂRILE în MASĂ ale gerogienilor

Publicat: Joi, 03 Iulie 2014 15:56 // Actualizat: Joi, 03 Iulie 2014 15:56 // Sursa: romaniatv.net

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat joi Rusia pentru expulzările în masă ale cetăţenilor georgieni din 2006, cu doi ani înainte de conflictul armat dintre cele două ţări, informează AFP, citată de Agerpres.

Curtea de la Strasbourg a estimat că în toamna anului 2006 'autorităţile ruse au condus o politică coordonată de arestări, detenţie şi expulzare ale unor cetăţeni georgieni', politică ce a avut 'un caracter arbitrar'.

Aceste expulzări, care i-au vizat pe georgienii stabiliţi pe teritoriul Rusiei, au fost decise de Moscova ca represalii la decizia autorităţilor de la Tbilisi, la sfârşitul lunii septembrie 2006, de a reţine şi expulza patru ofiţeri ruşi suspectaţi de spionaj.

La scurt timp, mii de persoane au fost reţinute, plasate în detenţie în condiţii 'îngrozitoare' şi expulzate brutal către ţara lor, a pledat în faţa Curţii de la Strasbourg, la o audiere din iunie 2012, reprezentanta guvernului georgian Tina Burjaliani. Această politică 'orchestrată' de autorităţile ruse au condus la 'încălcări masive ale drepturilor omului', a spus ea.

Citeşte şi Rusia, avertizare DURĂ pentru România în privinţa SCUTULUI ANTIRACHETĂ

Reprezentantul guvernului rus, Grigori Matiuşkin, a negat în schimb orice 'campanie antigeorgiană'. Reamintind faptul că Rusia avea 'un drept suveran în ceea ce priveşte controlul imigraţiei', el a afirmat că georgienii au fost expulzaţi conform procedurilor normale.

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
expulzări în masă expulzaţi de Rusia georgieni expulzaţi Georgioa gerogieni Rusia
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
04 iul 20:02
Răspunde | Votează email 0 email
Ostafi Florea
cedo asta, zici ca e dna-ul nostru, in cazul Nastase. Le-au trebuit 8 ani ca sa scrie o jumatate de pagina. Imaginati-va ca pentru evenimentele din Ucraina, vor putea documenta acea pagina, cand o fi bojul de un metru pe mormintele copiilor nostri.
03 iul 17:40
...cu doi ani înainte de conflictul armat dintre cele două ţări, informează AFP, citată de Agerpres. Citește mai departe…

...
03 iul 16:37
Răspunde | Votează email 0 email
Http://SmartUrl.it/RoTanki

Primul MultiPlayer 3D-Acţiune pe Flash. Participă la luptele furioase - distruge tancurile inamice, ajută echipa ta, avansează în grad cu Tancul tau, poţi face cariera ta militară! O gamă largă de muniţii, multe moduri de joc şi jucători reali.

Http://SmartUrl.it/RoTanki

(Pentru a accesa Link-ul incearca urmatorii pasi: Selecteaza link-ul, Click dreapta, Deschide Legatura ori Accesati sau Copiaza link-ul, da paste sus la bara de navigare si Enter) Joc cu Tankuri Gratuit AICI:

Http://SmartUrl.it/RoTanki
03 iul 16:24
...masă ale cetăţenilor georgieni din 2006, cu doi ani înainte de conflictul armat dintre cele două ţări, …read more ...
03 iul 16:04
... Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat joi Rusia pentru expulzările în masă ale cetăţenilor...
1
EUR
4.8398
RON
Ultimele joburi adaugate
24 H