Cehia a anunţat echipa de Fed Cup pentru meciul cu România. Karolina Pliskova este liderul naţionalei

Karolina Pliskova, numărul 5 în clasamentul WTA, va fi liderul echipei Cehiei, deţinătoarea en titre a trofeului Fed Cup, în întâlnirea cu România din primul tur al Grupei Mondiale.

30 ian. 2019, 16:12
Cehia a anunţat echipa de Fed Cup pentru meciul cu România. Karolina Pliskova este liderul naţionalei

Conform paginii oficiale de Twitter a Fed Cup, căpitanul nejucător al Cehiei, Petr Pala, le-a mai convocat pentru acest meci pe jucătoarele Katerina Siniakova (nr. 1 în clasamentul de dublu WTA), Barbora Krejcikova (nr. 2 în clasamentul de dublu WTA) şi Marketa Vondrousova (nr. 73 WTA).

Marea absenţă din lotul Cehiei o reprezintă Petra Kvitova (nr. 2 mondial), finalista de anul acesta de la Australian Open, care a decis să nu joace în meciul de Fed Cup cu România. Motivul anunţat în presa cehă de antrenorul Miroslav Cernosek este reprezentat de faptul că ea doreşte să îşi apere titlul la turneul de la Sankt Petersburg care se desfăşoară în aceste zile, iar apoi va juca la Doha.

Citeşte şi ROMANIA CEHIA FED CUP. Surprize în echipa convocată de căpitanul Florin Segărceanu

Tot miercuri, Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al echipei României de Fed Cup, a anunţat convocarea jucătoarelor Simona Halep (numărul 3 WTA), Mihaela Buzărnescu (28 WTA), Irina Camelia Begu (71 WTA), Ana Bogdan (99 WTA) şi Monica Niculescu (100 WTA) pentru întâlnirea cu Cehia.

Echipa de Fed Cup a României întâlneşte în 9-10 februarie, la Ostrava, deţinătoarea en titre a trofeului, Cehia, în primul tur al Grupei Mondiale. Meciul se va disputa pe suprafaţă dură, în Ostravar Arena, o sală cu o capacitate de 6.350 de locuri.