Cei care vor maşină electrică pot primi de la stat 10.000 de euro. Experienţa unui antreprenor pasionat

Statul îi poate ajuta cu 10.000 euro pe cei care vor mașină electrică. Anul acesta, românii au cerut 1225 de tichete pentru maşini electrice.

RomaniaTV.net
23 iun. 2020, 15:12
Cei care vor maşină electrică pot primi de la stat 10.000 de euro. Experienţa unui antreprenor pasionat

Adrian Mitrea este antreprenor şi a condus prima maşină electrică în 2016, în străinătate. Doi ani mai târziu a încercat câteva modele disponibile pe piaţa auto locală. Asta l-a determinat să îşi achiziţioneze un BMW I3, însă dealer-ul auto accesase deja eco-tichetele de 10.000 euro pentru viitorii clienţi, potrivit stiripesurse.

Mulţumit de mobilitatea electrică, anul acesta va aplica în programul Rabla PLUS pentru încă două modele.

Citeşte şi: Un artist celebru şi-a făcut praf Ferrari-ul de sute de mii de euro. A intrat cu maşina în acvapalanare şi s-a izbit de un zid de beton

„În 2020 procedura pentru obţinerea echo-tichetelor am delegat-o către un consultant extern. Costul mai redus cu carburantul, de aproximativ patru-cinci ori la o maşină electrică versus una pe combustie, costuri de service mai reduse, o mică plăcere personală – faptul că poluarea locală este 0”, spune Adrian Mitrea.

Statul îi poate ajuta pe cei care vor să își cumpere o maşină electrică nouă cu 10.000 de euro. De asemenea, pot primi o primă de 4.000 de euro pentru un automobil hibrid. Anul acesta, românii au cerut 1225 de tichete pentru maşini electrice, dintr-un total de 3.000.


loading...