Cei doi muncitori răniţi în explozia de la Călimăneşti aduşi la spitale din Bucureşti sunt intubaţi. Care este starea celorlalți răniți

Încă o tragedie cutremură România: patru oameni au murit, iar cinci au fost răniți în urma unei explozii la o magistrală de gaze, la Călimănești, pe șantierul Autostrăzii Moldovei. Nenorocirea s-a petrecut după ce unul dintre muncitori a atins cu un utilaj conducta de gaze.

21 sept. 2023, 14:10
Cei doi muncitori răniţi în explozia de la Călimăneşti aduşi la spitale din Bucureşti sunt intubaţi. Care este starea celorlalți răniți

Patru muncitori au murit pe loc, iar alți cinci au fost răniți, noaptea trecută, după o explozie urmată de incendiu în localitatea Călimănești, județul Vrancea, la o magistrală de gaze aflată pe șantierul autostrăzii A7 – Autostrada Moldovei.

Cei patru muncitori care și-au pierdut viața în urma exploziei de la Călimănești au vârste între 30 și 47 de ani și erau de loc din Vrancea, Neamț și Bacău. Toți au murit pe loc. Cel mai tânăr avea 29 de ani dintre ei abia făcuse nunta și urma să devină tată.

Citește și: Martor, după tragedia de la Călimănești: „Am crezut că e cutremur. Vibrau prin casă dulapurile, căni, ușile”. ISU a stabilit cauza exploziei de la magistrala de gaze

Ministerul Sănătății a transmis informații actualizate despre starea celor cinci muncitori răniți în explozia de la Călimănești. Doi dintre muncitorii răniți au suferit arsuri corporale și au fost aduși la spitalele Floreasca, respectiv Bagdasar – Arseni din București. Ambii sunt intubați.

”Ca urmare a exploziei care a avut loc azi noapte în județul Vrancea s-au înregistrat 5 răniți și 4 decese.

Două victime care au suferit arsuri pe 30% din suprafața corporală, respectiv, 40% din suprafața corporală, au fost transportate la Spitalul Clinic de Urgență București și la Spitalul Clinic de Urgență “Bagdasar-Arseni” București. Amândoi pacienții sunt intubați. Așteptăm evaluările echipelor medicale astfel încât pacienții să poată beneficia de cele mai bune îngrijiri.

Trei victime cu leziuni minore au fost evaluate în Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal din Adjud și nu au rămas internate”, a transmis Ministerul Sănătății.