Cei doi poliţişti de la Brigada Rutieră din Capitală, prinși în flagrant când luau mită în centrul Capitalei, au fost reţinuţi. Gigi Becali și Mircea Geoană, printre victime

Doi poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere a Capitalei au fost reţinuţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru 24 de ore într-un dosar în care sunt acuzaţi că ar fi primit mită de la 23 de conducători auto care ar fi încălcat regulile de circulaţie pe drumurile publice. Pe lista cu victime ale polițiștilor acuzați că luau șapgă sunt și nume grele. Potrivit Adevărul, Gigi Becali și Mircea Geoană se află pe lista cu victime.

28 apr. 2023, 08:37
Cei doi poliţişti de la Brigada Rutieră din Capitală, prinși în flagrant când luau mită în centrul Capitalei, au fost reţinuţi. Gigi Becali și Mircea Geoană, printre victime

Cei doi poliţişti de la Brigada Rutieră din Capitală, prinși în flagrant când luau mită, au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale a lui Andrei Pantea, comisar de poliţie în cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti – Brigada Rutieră şi a lui Valentin Olteanu, agent şef de poliţie în cadrul DGPMB – Brigada Rutieră, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.

 

Cum acționau cei doi polițiști reținuți pentru luare de mită

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţă că, în perioada 19 martie – 22 aprilie, Andrei Pantea şi Valentin Olteanu, în calităţile menţionate, ar fi primit, în legătură cu neîndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu, respectiv pentru a nu constata şi sancţiona cu amendă sau pentru a nu aplica sancţiunea contravenţională complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce, sume de bani care nu li s-ar fi cuvenit, de la 23 de conducători auto care ar fi încălcat regulile de circulaţie pe drumurile publice.

Citește și: BOMBĂ! Cristian Rizea a fost arestat și expulzat din Republica Moldova! Se află deja în arestul Poliției din România și va fi transferat direct în penitenciar

„Ca mod de operare, de cele mai multe ori banii ascunşi între documentele solicitate de către agentul şef de poliţie Valentin Olteanu (asigurare sau certificat de înmatriculare) ajungeau la comisarul Andrei Pantea. Ulterior, acesta ar fi scos banii, i-ar fi introdus în portofel sau buzunar, iar la sfârşitul programului acele sume de bani ar fi fost împărţite între cei doi. În contextul menţionat, joi, cei doi suspecţi ar fi fost surprinşi în flagrant de către procurorii anticorupţie după ce ar fi primit de la patru conducători auto suma totală de peste 2.000 lei”, arată anchetatorii.

DNA informează că, vineri, cei doi poliţişti urmează să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.