Cei mai cunoscuți afaceriști români critică Austria, singurul stat care se opune aderării României la Schengen: „România NU poate să deconteze toate problemele de la UE!”

Oamenii de afaceri din România au început ofensiva, după ce Austria continuă să se țină tare și să refuze țara noastră în Spațiul Schengen. Cei mai vizibili antreprenori din țara noastră au lansat mesaje dure. 

05 dec. 2022, 17:37
Cei mai cunoscuți afaceriști români critică Austria, singurul stat care se opune aderării României la Schengen: „România NU poate să deconteze toate problemele de la UE!”

Organizația Romanian Business Leaders, ce are în componență 1.000 de antreprenori și executivi de top din mediul business privat, susține că țara noastră nu este acarul Păun al Europei, ci un factor de stabilitate în regiune și poate sprijini dezvoltarea economică a UE, prin accesul la Marea Neagră.

Organizația din care fac parte mai mulți antreprenori celebri, printre care și Dragoș Petrescu, jurat la „Imperiul Leilor”, atenționează Austria că România nu trebuie să deconteze toate problemele politice interne ale unor state membre din UE și nici politicile ineficiente stabilite de la Bruxelles, cu privire la migrația ilegală.

De asemenea, afaceriștii români amintesc austriecilor că investițiile lor în străinătate depind enorm de România, care pe lângă consumatori interni, oferă și o mulțime de turiști.

„Suntem la câteva zile de votul pentru aderarea României la Schengen și antreprenorii români citesc cu stupefacție că Austria pare să se opună aderării noastre, în ciuda apropierii dintre cele două țări.

Ce ne unește cu Austria? Pare că multe lucruri, din moment ce: în jur de 370.000 de români vizitează în fiecare an Austria, cheltuind în jur de 250 de milioane de euro; schimburile economice dintre România și Austria au fost în 2021 de 4,5 miliarde euro, din care export 1,7 miliarde și import 2,8 miliarde; investițiile austriece sunt pe locul 2 în România, cu aproximativ 5,3 miliarde de euro investiții directe și peste 8.000 de societăți cu capital austriac. Și atunci care e supărarea Austriei, de ce nu ne vrea în Schengen?

Ni se spune că supărarea vine de la valul de migranți care inundă Austria, în ciuda faptului că, potrivit raportului Comisiei Europene din octombrie 2022, aportul României la valul de imigranți este zero, Serbia fiind poarta de intrare a imigranților, prin Ungaria spre Austria”, a transmis RBL.

 

Avertismentul lui Dragoș Petrescu, antreprenorul celebru de la Imperiul Leilor

 

Dragoș Petrescu, președintele Romanian Business Leaders, susține că nu există motive pentru care Austria să refuze țara noastră în Schengen. Orice fel de motiv invocat de birocrații de la Viena este o mare minciună, lasă de înțeles acesta.

„Am bifat toate condițiile tehnice de la frontiere, a fost ridicat mecanismul de cooperare și verificare. Ce ni se mai poate reproșa? Că nu avem șapcă?

România nu poate să deconteze toate problemele politice interne ale unor state membre și nici politicile poate ineficiente ale UE de stopare a imigrărilor ilegale. România nu poate fi Acarul Păun al Europei”, a mai atenționat juratul de la „Imperiul Leilor”.