George Simion, mesaj anti-UE: „Europa birocraţilor actuali de la Bruxelles înseamnă restricţii, totalitarism”

George Simion şi-a exprimat speranţa că după alegerile pentru Parlamentul European din 2024, conservatorii din toată lumea vor sărbători "o mare victorie".

12 nov. 2022, 19:18
George Simion, mesaj anti-UE: „Europa birocraţilor actuali de la Bruxelles înseamnă restricţii, totalitarism”

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat, la Palatul Parlamentului, conferinţa internaţională „Acea Europă în care credem”, ocazie cu care liderul partidului, George Simion, a afirmat că modul în care văd conservatorii lumea se concentrează pe libertate culturală, socială şi religioasă, iar „Europa birocraţilor actuali de la Bruxelles înseamnă restricţii, totalitarism”.

„Europa noastră şi modul în care vedem noi lumea se concentrează pe libertate – libertate culturală, socială, religioasă. Europa lor, Europa birocraţilor actuali de la Bruxelles, înseamnă restricţii, totalitarism”, a afirmat George Simion, sâmbătă, în deschiderea conferinţei.

EXCLUSIV| George Simion, despre scandalul cu îmbrânceli din Parlament: ”Este legea Junglei. Mai aveam un pic și ajungeam la bătaie”

El şi-a exprimat speranţa că după alegerile pentru Parlamentul European din 2024, conservatorii din toată lumea vor sărbători „o mare victorie”.

„În mai 2024 vom avea alegeri generale pentru un nou Parlament European. Sperăm că vom cu toţii acolo, împreună, pentru a sărbători o mare victorie. Forţele patriotice, forţele conservatoare, forţele suverane ale Europei şi ale întregii lumi trebuie să se reunească pentru a lupta împotriva actualei boli ideologice care ameninţă lumea. Sunt convins, cunoscând mulţi dintre participanţi prezenţi astăzi aici, că victoria va fi a noastră în 2024”, a spus preşedintele AUR.

La rândul său, senatorul AUR Claudiu Târziu a declarat că Europa se află „într-o fază de degenerare atât din punct de vedere fizic, cât mai ales moral”, iar decăderea ei are mai multe cauze, cea mai importantă fiind, în opinia sa, „ideologia neomarxistă”.

El a adăugat că neomarxismul are ca ţintă ‘demolarea lumii vechi, a lumii normale, bazate pe valori perene’.

„În arsenalul neomarxismului se numără disoluţia identităţii naţionale, anularea suveranităţii naţionale, ideologia de gen, arderea în efigie a eroilor şi sfinţilor, invocarea unui egalitarism utopic pentru deschiderea de conflicte între diferite categorii sociale”, a declarat preşedintele CNC al AUR.

EXCLUSIV George Simion cheamă din nou românii în stradă: „De la liturghie, la protest. Sunt protestele foamei, ale disperării”

Târziu a apreciat că prin manipularea limbajului şi prin dictarea unor interdicţii a căror încălcare este pedepsită aspru, neomarxismul întoarce normalitatea pe dos şi o condamnă ca fiind „reacţionară, rasistă, extremistă, discriminantă şi, la limită, inumană”.

„Noi, conservatorii europeni, suntem anticorpii contra virusului numit neomarxism iar renaşterea mişcării conservatoare în Europa se datorează puternicului instinct de supravieţuire sau de conservare al popoarelor. (…) Prin colaborarea noastră, a conservatorilor europeni, putem învinge în toată Europa. Iată de ce este foarte important să ne cunoaştem, să dezbatem, să ne armonizăm viziunile, pentru că aşa cum se ştie conservatorismul are principii generale, dar şi specific naţional. Trebuie să ne fixăm obiective comune şi să le urmărim printr-un plan de acţiuni. Întâlnirea noastră de astăzi este un pas mai departe pe acest drum”, a mai spus preşedintele CNC al AUR.

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), prin Institutul de Studii Politice Conservatoare „Mihai Eminescu”, organizează, sâmbătă şi duminică, la Palatul Parlamentului, conferinţa internaţională „Acea Europă în care credem”, la care sunt invitaţi din mai multe ţări europene.