Cei mai mulţi dintre români nu vor redeschiderea şcolilor în septembrie de teama coronavirusului SONDAJ

Mai mult de jumătate dintre români sunt de părere că şcolile nu ar trebui redeschise nici în septembrie în cazul în care vom avea acelaşi număr de infectări cu noul coronavirus ca în prezent. De asemenea, 30 la sută dintre oameni spun că se tem ca ei sau apropiaţii lor să nu se infecteze cu COVID-19, boala infecţioasă provocată de noul coronavirus, arată un sondaj IMAS, realizat la comanda Europa FM.

RomaniaTV.net
02 iun. 2020, 08:36
Cei mai mulţi dintre români nu vor redeschiderea şcolilor în septembrie de teama coronavirusului SONDAJ

55% dintre repondenți nu ar vrea să fie reluate cursurile în unitățile de învățământ dacă vom avea același ritm al infectărilor cu coronavirus ca în prezent, în vreme ce 39,6% ar fi de acord ca elevii să meargă din nou la şcoală.

30% dintre români au declarat că cea mai mare temere este infectarea cu noul coronavirus, fie că este vorba îmbolnăvirea lor sau a cuiva din familie, conform Euractiv.

Încă 3 decese de coronavirus în România. Bilanţul morţilor a ajuns la 1279

De asemenea, 19 la sută dintre persoanele chestionate spun că se tem de a sta din nou izolate în casă peste câteva luni, în vreme ce 17% se tem că le vor scădea veniturile.

Sondajul IMAS, realizat la comanda Europa FM, a fost realizat în perioada 8 – 27 mai pe un eșantion de 1.010 respondenți și are o marjă de eroare de +/- 3,1%.

STUDIU: Bolnavii de coronavirus asimptomatici NU sunt contagioşi. Mii de români au fost internaţi degeaba