Cei mai mulţi pasageri ai avionului ucrainean prăbuşit în Iran erau cetăţeni iranieni şi canadieni: cercetători, profesori, medici

Multe dintre persoanele care şi-au pierdut viaţa în catastrofa aviatică din Iran erau oameni care încercau să facă lumea mai bună, în domeniul lor de activitate. Erau oameni de știință, studenți, profesori și medici, informează magnanews.ro.

RomaniaTV.net
10 ian. 2020, 15:08
Cei mai mulţi pasageri ai avionului ucrainean prăbuşit în Iran erau cetăţeni iranieni şi canadieni: cercetători, profesori, medici

Avionul se îndrepta spre Kiev, iar destinația finală era Canada. Nu mai puţin de 63 dintre victime aveau cetățenie canadiană, dar mulţi locuiau fie şi temporar în Canada. Locuiau în orașe precum Montreal, Toronto, Vancouver și Edmonton. Cine erau aceşti oameni?

Mojgan Daneshmand era profesor la Universitatea de inginerie electrică și calculatoare. Se afla în avion împreună cu soția sa, Pedram Mousavi, şi cele două fiice ale lor.


Suzan Golbabapour lucra ca agent imobiliar şi petrecuse ultima lună în Iran.


Marzieh (Mari) Foroutan și Mansour Esnaashary Esfahani își terminau doctoratul la Universitatea Waterloo.
Neda Sadighi lucra ca optometrist la o clinică în Richmond Hill, Canada. Femeia era membru al Colegiului de Optometriști din Ontario şi fusese zece zile într-o vacanţă în Teheran.

Ghanimat Azdahri și Milad Ghasemi Ariani erau studenți iranieni care își terminau doctoratul la Universitatea Guelph, în Canada.

Siavash Maghsoudlou Estarabadi, soția lui, Azaden Kaveh, și fiica lor, Paria, erau între pasagerii avionului ucrainean prăbușit. Bărbatul terminase facultate de Științe Medicale, locuia în Suedia și studia cauzele nașterilor premature.

Iman Ghaderpanah și Parinaz Ghaderpanah locuiau în Toronto. Lucrau în imobiliare, erau căsătoriți și avea în jur de 30 de ani. Îşi vizitaseră familiile în Iran.

Arash Pourzarabi și Pouneh Gorji erau proaspăt căsătoriți. Bărbatul era licențiat în inteligență artificială la Universitatea din Alberta.

Din cauza sancțiunile SUA, zborurile companiei Ukraine International de la Teheran la Kiev și apoi la Toronto erau foarte populare pentru că reprezentau o opțiune convenabilă pentru pasageri.

„Guvernul nostru va continua să lucreze îndeaproape cu partenerii săi internaţionali pentru a asigura că această prăbuşire va fi investigată în amănunţime, şi că întrebările canadienilor vor primi răspuns”, a declarat Justin Trudeau. Canada a rupt relaţiile diplomatice cu Iranul în 2012.

 

Citeşte şi: Iranul analizează cutiile negre ale Boeingului 737 în laboratoarele aeroportului din Teheran