Cei patru parlamentari ai Forţei Civice s-ar putea alătura grupului parlamentar PDL

Conducerea Forţei Civice va lua săptămâna viitoare o decizie, în Colegiul Director, prin care va stabili dacă cei patru parlamentari ai săi se afiliază grupului PDL sau rămân independenţi, a declarat, joi, secretarul general al formaţiunii, Ştefan Pirpiliu, citat de Mediafax.

RomaniaTV.net
13 dec. 2012, 12:53
Cei patru parlamentari ai Forţei Civice s-ar putea alătura grupului parlamentar PDL

Întrebat dacă cei patru parlamentari ai Forţei Civice se vor afilia grupului parlamentar al PDL sau vor activa ca independenţi, Ştefan Pirpiliu a răspuns: „Ca parlamentar independent nu reuşeşti să faci mare lucru pentru că nu beneficiezi de infrastructură, şi mă refer la consilieri de specialitate şi aşa mai departe. În forul politic de conducere, în Colegiul Director de săptămâna viitoare, conducerea Forţei Civice va lua o decizie dacă ne afiliem sau vom rămâne pur şi simplu trei deputaţi şi un senator independenţi în Parlament”.

Forţa Civică va avea patru parlamentari, pe Mihai Răzvan Ungureanu senator, iar deputaţi pe Cristian Constantin Roman, Dănuţ Culeţu şi Dan Cristian Popescu.

Pirpiliu a mai declarat că FC nu a reprezentat „o piatră de moară” pentru partenerii din ARD.

„Am văzut reacţia unor colegi din ARD, de la PDL, care au considerat că la un moment dat sau de la un anumit moment Alianţa nu şi-a avut rostul sau nu şi-a atins obiectivul şi, cătând cu privirea diverşi vinovaţi, unii dintre ei oprindu-se asupra aliaţilor. Ţin să sancţionez, dacă e posibil acest lucru, mi se pare nedemn atât timp cât duci împreună o bătălie, ca ulterior să-ţi acuzi colegii de alianţă ca fiind cei care te-au tras în jos”, a spus Pirpiliu, fost membru PDL.

El a precizat că majoritatea candidaţilor Forţei Civice au obţinut peste media ARD la aceste alegeri.

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, miercuri, că, deocamdată, parlamentarii intraţi în Parlament sub sigla ARD vor putea participa la şedinţele grupului PDL şi vor face o politică comună, arătând că aceştia nu pot să-şi constituie un grup independent.