Răsturnare de situaţie în cazul violatorilor din Vaslui. Cei şapte ar putea fi eliberaţi luni

Cei şapte violatori din Vaslui ar putea fi eliberaţi luni din puşcărie. Ei vor fi duşi cu dubele la Curtea de Apel Iaşi. Magistraţii decid dacă prelungesc mandatele lor de arestare preventivă şi dacă tinerii, care au violat o elevă până la leşin, mai rămân în arest, informează România TV.

13 sept. 2015, 11:03
Răsturnare de situaţie în cazul violatorilor din Vaslui. Cei şapte ar putea fi eliberaţi luni

Cei şapte violatori vor ajunge luni în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Iaşi, pentru că mandatele de arestare emise pe numele lor expiră. Instanţa trebuie să decidă dacă cei şapte rămân în continuare după gratii sau dacă vor fi lăsaţi în libertate.

Boicu Ionut Bogdan (21 ani) – a fost condamnat la 5 ani si 8 luni închisoare cu executare, Burada Silviu (21 ani) – a fost condamnat la 8 ani si 4 luni închisoare cu executare, Burlacu Paul Andrei (28 ani) – a fost condamnat la 7 ani închisoare cu executare, Surleac Ioan (20 ani) – a fost condamnat la 5 ani si 8 luni închisoare cu executare, Bolboceanu Petrică (23 ani) – a fost condamnat la 7 ani de închisoare cu executare, Rotaru Alin Dumitru (18 ani) – a fost condamnat la 5 ani si 8 luni închisoare cu executare, Avădanei Silviu (22 ani) – a fost condamnat la 7 ani închisoare cu executare. De asemenea, instanta, prin această hotărâre de fond, i-a obligat pe violatori, în solidar, să plătească victimei, o suma de 50.000 lei, despăgubiri morale. Decizia nu este definitivă şi a fost atacată cu recurs de apărători.

Judecătorii au decis, prin pedepsele mici, să le mai dea violatorilor o şansă. Au ţinut cont de faptul că aceştia sunt tineri, fără cazier, aşa că cea mai mare pedeapsă, de 8 ani şi 4 luni, a primit violatorul care a pus la cale totul. Procurorii ceruseră însă 12 ani de închisoare, scrie adevarul.ro.

Judecătorii au ţinut cont de faptul că violatorii sunt de la ţară, aşa că nu au primit o educaţie în familie sau la şcoală. Aşa se explică de ce violatorii nu au prea înţeles gravitatea fatelor comise.

Citeşte şi MOTIVAREA judecătorilor în cazul violatorilor din Vaslui. Iată de ce au primit tinerii pedepse mai mici

Ce spun procurorii despre modul în care s-au petrecut faptele

Din rechizitoriu reiese faptul cã în data de 9 noiembrie 2014, Silviu Burada a vorbit la telefon cu victima si i-a solicitat sã se întâlneascã, dar fata nu a fost de acord. Burada voia sã stea de vorbã cu ea în conditiile în care între cei doi a existat o relatie ce a durat aproximativ jumãtate de an.

Faptul cã fata l-a refuzat prima datã nu l-a descurajat pe acesta. A sunat si a doua zi si a convins-o sã se întâlneascã cu el dupã terminarea orelor de curs. Dupã ce a stabilit cu fata întâlnirea, Burada i-a fãcut o vizitã lui Ionut Boicu sã-l anunte cã are aranjatã o partidã de sex.

Acesta nu era singur acasã, ci împreunã cu Petricã Bolboceanu si Vasile Surleac (martorul care a scãpat de închisoare pentru cã a suferit de impotentã cauzatã de consumul de alcool – n.r.). Cu totii au convenit sã o aducã pe fatã pentru distractie.

În jurul orei 19.30, acesta a mers, însotit de Paul Andrei Burlacu, cu masina pentru a se întâlni cu partea vãtãmatã. Toti trei s-au întâlnit în parcul de lângã fosta fabricã Movas. Acolo, Burada i-a propus fetei sã intre în masinã pentru a sta de vorbã si apoi sã o ducã acasã. Aceasta a fost de acord nestiind ce o asteaptã.

Pe drum, acesta a încercat sã o convingã pe fatã sã întretinã raporturi sexuale si cu Paul Burlacu. Auzind propunerea, victima a exclamat: „Esti nebun?” În acelasi timp insista sã o ducã acasã, mai ales cã a observat cã masina avea altã directie decât cea discutatã. Dupã ce Burlacu a ajuns cu masina pe câmp, acesta a coborât din autoturism. În interior au rãmas Burada si victima. Tânãrul i-a cerut acesteia, din nou, sã întretinã raporturi sexuale si fata l-a refuzat a doua oarã. Nervos, acesta i-a reprosat cã ea ar fi întretinut astfel de raporturi si cu alti bãieti si trebuie sã o facã si cu ei si dacã nu vrea, va pune toti bãietii sã o violeze.

Din rechizitoriu reiese faptul cã s-a ajuns la viol din cauza frustrãrilor lui Burada, refuzat de fatã. Victima a început sã plângã si i-a cerut sã o ducã acasã, scrie sursa citată.

Acesta a refuzat, a dezbrãcat-o de haine, s-a dezbrãcat si el si a întretinut raporturi sexuale normale. Apoi a încercat sã aibã cu fata si raporturi orale, dar ea s-a zbãtut si nu a reusit. Dupã acest episod, Burada a pus mâna pe telefon si l-a sunat pe Petricã Bolboceanu. I-a spus acestuia sã vinã pe ses, unde era, pentru a întretine raporturi sexuale cu victima. Bolboceanu nu a venit singur, ci însotit de Ionut Boicu, Avãdãnei Silviu si martorul Vasile Surleac.

Pe drum, acesta din urmã l-a sunat si pe Alin Rotaru care a venit la locul faptei cu propria masinã. Dupã ce Burada a întretinut raporturi sexuale, urmãtorul care a intrat în masinã peste fatã a fost Avãdãnei. Cu acesta si cu ceilalti violatori scenariul s-a repetat si nici lacrimile nu i-au înduplecat sã renunte. În schimb, fiecare dintre ei îi promiteau cã, dupã ce vor întretine raporturi sexuale, o vor duce acasã. La un moment dat, Silviu Burada a tras-o afarã din masinã si a afirmat cã fata îi apartine.

Tot el este cel care a amenintat-o pe fatã cu bãtaia si i-a spus cã nu va pleca acasã pânã nu îi va satisface pe toti. Apoi a împins-o în genunchi si a obligat-o sã întretinã raporturi sexuale orale.

Povestea lesinului fetei violate si cum si-a pãrãsit Burada prietenii de fapte

La un moment dat, victima a lesinat, iar Silviu Burada a fost cel care a lovit-o cu palmele peste fatã pentru a-s reveni si a stropit-o cu tuicã si cu apã. Apoi a urcat-o în masina lui Alin Rotaru. Fata si-a revenit si, plângând, le-a cerut din nou violatorilor sã o ducã acasã, dar Rotaru a oprit masina pe un loc viran din localitatea Moara Domneascã. Asta în conditiile în care fata a început sã-i implore sã o ducã acasã si sã nu-si mai batã joc de ea.

Burada a fost cel care i-a spus clar cã va scãpa de ei abia dupã ce va întretine raporturi sexuale cu toti. Dupã ce fata si-a revenit Rotaru a oprit masina si, din ea, au coborât Silviu Burada, Ionut Boicu si Alin Rotaru. În interior, cu victima a rãmas doar Petricã Bolboceanu. Acesta a dezbrãcat-o si i-a spus fetei cã oricum nu va scãpa pânã nu îi va „termina” pe toti. Din acel moment, aceasta a cãzut psihic si nu a mai avut puterea sã se opunã. Dupã Bolboceanu, în masinã au mai intrat, pe rând Boicu si Rotaru care s-au arãtat insensibili si indiferenti la rugãmintile fetei de a se termina tot cosmarul pe care-l trãia.

Citeşte şi Noi date în cazul violului din Vaslui: „Avem un câine rău. Sigur ar fi făcut ceva dacă fata ar fi ţipat”