Cei trei vatmani implicaţi în accidentul din Pasajul Lujerului, audiaţi la sediul Brigăzii Rutiere

Cei trei vatmani implicaţi în accidentul de tramvai din Pasajul Lujerului din Capitală se află la sediul Brigăzii Rutiere şi urmează să fie audiaţi, a declarat joi, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere, Andrei Codău.

RomaniaTV.net
10 mai 2012, 14:21
Cei trei vatmani implicaţi în accidentul din Pasajul Lujerului, audiaţi la sediul Brigăzii Rutiere

Din primele cercetări, accidentul în care au fost implicate trei tramvaie a fost provocat de vatmanul care conducea al treilea vehicul, aflat în spatele celorlalte două, după cum reiese dintr-un comunicat remis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

Un vatmanul şi-a recunoscut vina, a spus a avut un moment de neatenţie. Nicio victimă nu a depus plângere împotriva vatmanului. Poliţiştii au întocmit dosar penal pt vătămare din culpă. Ancheta este în curs de desfăşurare. În urmă cu două zile a avut loc revizia tehnică la tramvai. Sistemul de comunicare dintre tramvaie nu funcţiona.

„În cursul zilei de joi, urmează audierea manipulantului celui de-al treilea tramvai care ar fi provocat, aşa cum rezultă din cercetările de până acum, accidentul, acesta fiind rănit”, se arată în comunicatul PICCJ.

Potrivit altui oficial al Brigăzii Rutiere, Daniel Piştea, al treilea dintre vatmanii implicaţi în accidentul din Pasajul Lujerului, unde un tramvai a intrat în coliziune cu alte două care staţionau, a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale. De acolo, bărbatul a fost adus la sediul Brigăzii Rutiere, pentru a fi audiat de anchetatori.

Doi dintre vatmanii implicaţi în accident şi martorii oculari au fost audiaţi preliminar, la faţa locului, de către procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, se mai precizează în comunicatul PICCJ.

Procurorii au ridicat imaginile video captate de camerele de supraveghere din Pasajul Lujerului, urmând ca acestea să fie analizate de către experţi.

De asemenea, tramvaiele au fost ridicate de la faţa locului, au fost sigilate şi urmează să fie expertizate din punct de vedere tehnic.

„Urmează a fi identificate toate victimele şi audiate, estimându-se că accidentul s-a soldat cu vătămarea a 86 de persoane, niciunul dintre răniţi nefiind în stare foarte gravă şi nefiindu-i pusă viaţa în pericol”, se mai arată în comunicatul PICCJ.

Accidentul din Pasajul Lujerului s-a produs joi dimineaţă, la ora 7.25, pe sensul spre Piaţa Presei, fiind implicate trei tramvaie ale liniei 41, a declarat purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), Brânduşa Raeceanu.

Potrivit municipalităţii, unul dintre tramvaie a rămas defect pe linie, al doilea a oprit la timp în spatele primului, însă cel de-al treilea nu a reuşit acest lucru şi le-a lovit pe celelalte două.

Tramvaiele implicate în accidentul de la Lujerului au fost repuse pe linii şi scoase din pasaj, poliţiştii urmând să verifice şinele de tramvai, pentru a vedea dacă există urme de frânare, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere, Daniel Piştea.

Cele patru spitale bucureştene unde au fost transportate victimele accidentului din Pasajul Lujerului au înregistrat 86 de prezentări la Unităţile de Primiri Urgenţe (UPU), şapte persoane rămânând internate, după cum au declarat reprezentanţii unităţilor sanitare.