Cel mai bătrân japonez a murit la vârsta de 111 ani. Spunea că secretul vieţii sale lungi este „iubirea de oameni”

Shigeru Nakamura, considerat cel mai în vârstă bărbat din Japonia, a murit marţi la vârsta de 111 ani, relatează Kyodo, citat de Agerpres.

16 nov. 2022, 18:04
Cel mai bătrân japonez a murit la vârsta de 111 ani. Spunea că secretul vieţii sale lungi este „iubirea de oameni”

Cel mai bătrân japonez a murit în căminul de bătrâni din prefectura Hiroshima, unde a locuit în ultimii ani din viaţă.

Născut pe 11 ianuarie 1911 în Jinsekikogen, în prefectura Nakamura din vestul Japoniei, Nakamura a fost expus efectelor ulterioare ale bombardamentului atomic de la Hiroshima, lansat pe 6 august 1945 de forţele americane la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, după ce a mers să ajute la operaţiunile de curăţare a dărâmăturilor în oraşul devastat în urma atacului.

Cel mai bătrân japonez a murit la vârsta de 111 ani

Nakamura a devenit cel mai în vârstă bărbat din Japonia după ce fostul deţinător al titlului a murit la vârsta de 112 ani în prefectura Nara, pe 9 septembrie 2022. Într-un interviu pentru Kyodo, acesta a dezvăluit că secretul sănătăţii sale este „iubirea faţă de oameni„.

Citeste si Doliu în fotbalul francez. A murit în timpul antrenamentului la doar 42 de ani

El a participat la lucrări în domeniul ingineriei civile timp de mulţi ani şi şi-a amintit că era „cel mai fericit” când lucra la construcţia de drumuri în regiunea muntoasă în care s-a născut.

Potrivit Guinness World Records, în mai 2022 venezueleanul Juan Vicente Perez, în vârstă de 113 ani, a devenit cel mai în vârstă bărbat din lume. El s-a născut pe 27 mai 1909, potrivit Guinness.

Cel mai în vârstă bărbat din Japonia este acum Gisaburo Sonobe, 111 ani, din prefectura Chiba, lângă Tokyo, în timp ce cea mai în vârstă persoană din ţară este Fusa Tatsumi, o femeie de 115 ani din prefectura Osaka, potrivit Ministerului nipon al Sănătăţii.

Citeste si A murit celebrul pianist Sandu Sandrin. Era profesor la Universitatea Națională de Muzică din București