Cel mai ciudat semn de inteligenţă: Află dacă îl faci şi tu

Tendinţa de a-ţi face griji în legătură cu diverse aspecte din viaţa ta poate fi un semn de inteligenţă, potrivit unui articol din jurnalul Personality and Individual Differences.

RomaniaTV.net
02 mart. 2015, 12:32
Cel mai ciudat semn de inteligenţă: Află dacă îl faci şi tu

Aspectul a fost identificat initial de Christian Jarrett de la British Psychology Society, in cadrul Research Digest.

O echipa condusa de Alexander Penney, de la Ontario Lakehead University, a realizat un studiu cu ajutorul a 126 de subiecti carora le-au oferit o serie de chestionare pentru a le masura inteligenta si pentru a observa cat de mult se streseaza in legatura cu evenimentele din viata lor.

Citeşte şi Inspiraţional, motivaţional: Întrebări care ţi-ar putea schimba viaţa

Spre exemplu, au fost intrebati cat de mult sunt de acord cu afirmatii de genul: „Eu sunt mereu îngrijorat”.

In urma analizarii rezultatelor, Penney si echipa lui au gasit o legatura intre tendinta de a se ingrijora si inteligenta verbala.

Legatura nu implica o relatie de tip cauza-efect, insa nu este prima lucrare care subliniaza legatura dintre anxietate si inteligenta. Pe de alta parte, Penney si colegii sai au identificat o asociere intr-o alta directie: cu cat respondentii derulau mai des in minte filmul unor evenimente trecute, cu atat mai proste erau rezultatele obtinute de acestia la testele de inteligenta non-verbala.

Citeşte şi TEST: Elementul corpului tău îţi dezvăluie calităţile pe care le posezi

Explicatia specialistilor este urmatoarea:

„Este posibil ca indivizii cu o inteligenta verbala sporita sa fie capabili sa analizeze evenimente trecute si viitoare in detaliu, ducand la o rumegare mai intensa a informatiei si implicit la ingrijorare. Indivizii cu o inteligenta nonverbala sporita sunt mai priceputi la a procesa semnalele nonverbale ale indivizilor cu care interactioneaza pe moment, ducand astfel la o nevoie diminuata de a procesa din nou evenimente sociale trecute.”

Citeste mai mult pe feminis.ro.