Cel mai cunoscut grup ULTRAS din lume îşi încetează activitatea

Decizie istorică luată de membrii celei mai cunoscute grupări ultras din lume, Irriducibili lui Lazio.

RomaniaTV.net
27 feb. 2020, 16:04
Cel mai cunoscut grup ULTRAS din lume îşi încetează activitatea

Irriducibili a luat naştere în 1987, când bannerul lor a apărut prima dată la un meci Lazio – Padova, şi a devenit rapid gruparea care controla Peluza Nord a lazialilor. Conduşi de Antonio Grinta, Irriducibili au schimbat stilul galeriei romane, trecând de la folosirea tobelor şi a altor caracteristici ale galeriilor tipic latine, la stilul britanic, atât în scandări, cât şi în ce priveşte vestimentaţia, adoptând faimosul stil „Casuals”.

Irriducibili au fost mereu asociaţi cu extrema dreaptă, fiind de multe ori implicaţi în scandaluri rasiale şi xenofobe, iar unul dintre idoli lor a fost şi rămâne Paolo Di Canio, care s-a caracterizat ca fiind „fascist, nu rasist”, şi care a folosit de mai multe ori salutul fascist în faţa galeriei laziale. Acesta a fost şi suspendat un meci, după ce a făcut acest gest la sfârşitul unui meci cu Livorno, un club ai cărui suporteri sunt asociaţi cu vederile politice de stânga. Di Canio a declarat atunci că „aşa voi saluta mereu, pentru că îmi oferă un sentiment de apartenenţă între oamenii mei”.

„Cum se întâmplă cu toate lucrurile în viaţă, există un început şi, inevitabil, un sfârşit. Există un timp pentru toate. Chiar şi peste acele poveşti fantastice, glorioase, mai devreme sau mai târziu cade cortina. Important este că am trăit acele poveşti. Va fi o schimbare epocală, fără precedent în Peluza Nord. Pentru prima dată, în peluză va exista un singur banner, în spatele căruia va sta toată suflarea lazială: Ultras Lazio. Cu aceeaşi dedicare, acelaşi entuziasm, aceeaşi adrenalină dintotdeauna. Şi, mai ales, cu acelaşi spirit al celor care am fost, suntem şi vom fi mereu”, sună ultimul comunicat al legendarului grup Irriducibili.

Citeşte şi: Paranoia coronavirus în fotbal. Honved Budapesta şi-a dat afară antrenorii italieni ca măsură de protecţie împotriva Covid-19